ИНЦИДЕНТИ

Кошмар във Варна: Морето погълна 14-годишно момиче, водолазите не успяха да го открият! СНИМКИ

Кошмар във Варна: Морето погълна 14-годишно момиче, водолазите не успяха да го открият! СНИМКИ

 

a906e8dfae74fdd94d1fddb5393df476

 

 

Бурното море погълна 14-годишно момиче на централния плаж във Варна, съобщава Varna24.bg, позовавайки се на очевидци. Детето е от било на плаж под Кални бани с група приятели, но тинейджърите влезли при червен флаг в бурното море при 4 бала вълнение.

 

Спасителите са успели да спасят от опасната хватка на морето едно от момчетата от групата, но момичето е потънало преди около два часа и към момента продължава издирването му, разказват очевидци, които все още са на мястото на инцидента.

 

От полицията потвърдиха за инцидент на централния плаж, но към момента няма информация за фатален изход.

 

Шефът на Градска болница д-р Иван Иванов обясни, че морето днес е жестоко, вълнението е огромно, но въпреки това не се спазват забраните на червения флаг и масово деца и възрастни влизат в морето.

 

 

 

 

От Златни пясъци до „Аспарухво“ днес вълнението е огромно. Изпратихме две линейки в подкрепление към курортите, 4 младежи спасявахме днес и на Южен плаж, Слава Богу там всичко приключи благополучно, коментира още д-р Иванов.

 

 

Екип от водолази се включи в издирването на непълнолетното момиче, което изчезна днес следобяд в бурното море на Централния плаж във Варна, съобщиха от МВР в морския град. Около 21 часа обаче акцията бе преустановена. Най-вероятно 14-годишното дете вече се е удавило, коментираха пред Lupa.bg спасители.

 

Сигналът за инцидента е подаден около 17 часа. Според първоначалната информация двама тийнейджъри са влезли във водата в района на Калните бани, въпреки червения флаг, като 14-годишно момиче изобщо не е успяло да излезе. Водата я задърпало навътре. Незабавно са предприети действия по издирването на хлапето, които обаче не дадоха резултат.

 

 

 

Служители на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са изразили готовност за включване в издирвателните действия в помощ на службите, отговорни за търсене и спасяване на море. Сформиран е екип от водолази, който вече е реализирал няколко спускания, за съжаление – без резултат.

 

 

С падането на вечерта, поради опасност за служителите на пожарната, операцията бе прекратена. При необходимост от съдействие в утрешния ден, при поискване от компетентните служби, действията на водолазите ще продължат. Ако изобщо има смисъл от това…

БЛиц, Лупа БГ

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
мотор

Трагедия: Първородният син на известен пловдивски бизнесмен загина нелепо с мотор / СНИМКИ

март 5, 2024