Политика

Медведев към Борисов: Черно море трябва да остане море на мира – с фериботи, яхти, газопроводи!

Медведев към Борисов: Черно море трябва да остане море на мира – с фериботи, яхти, газопроводи!

 

турк620_8f39a7d23e3f0beaf598d05faed8c26e-1200x628-resize-quadrant(C)

 

 

 

Черно море трябва да остане море на мира, търговията, транспортните връзки с развитие на фериботи, яхти и газопроводи.

 

Това е заявил руският премиер Дмитрий Медведев на срещата с българския си колега Бойко Борисов, предава РИА Новости. Двамата лидери се срещнаха в рамките на Каспийския икономически форум в Туркменистан.

 

 

 

Думите на Медведев напомнят реплика на Борисов от 16 юни 2016 г.
„Аз искам в Черно море да виждам платноходки , яхти, туристи, мир и любов. Не искам на курортите ни да се разхождат военни фрегати напред и назад“, каза тогава българският министър-председател. Думите му тогава бяха по повод „офертата“ към България, Румъния и Турция да разположат военна флотилия в Черно море срещу Русия.

 

 

 

„Този регион разполага с огромни възможности, България се намира от другата страна на Черно море и е вход на европейския континент. Обикновено ние обсъждаме темата за газа, но трябва да да отчитаме, че търговските отношения, железопътният транспорт, автомобилната свързаност, морският транспорт, хъбовете, които съществуват и в България, и в Русия, предполагат огромни възможности“, е казал още Дмитрий Медведев според руската агенция.

 

 
Медведев предложил на Борисов да обсъдят възможностите по съвместяване на потенциалите на Черноморския и Каспийския регион, откриващи се пред двете страни.
„Вашата визита тук, в Каспийския регион – е свидетелство за това, за което двамата говорихме днес, че може да се опитаме да съвместим и черноморското, и каспийското измерение, особено, ако това носи дивиденти за държавите и народите на нашите страни. Така че дайте да говорим за това и за някои други въпроси“, казал руският премиер в началото на срещата си с Борисов.

 

Медведев отбелязал, че от визитата му в България през март е минало не толкова много време и изразил убеденост, че срещата им тогава е придала импулс на бдвустранното сътрудничество.
На свой ред българският премиер изразил мнение, че участието на Медведев в Каспийския икономически форум гарантира успеха на това мероприятие, подчертава в информацията си РИА Новости.

Очаквайте подробности!

 

 

Епицентър

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024