Политика

Министерството на земеделието към ловците: Стреляйте на месо!

Министерството на земеделието към ловците: Стреляйте на месо!

big_115d

 

 

 

Срещнахме се с министър Десислава Танева вчера с кметове от пазарджишките села и им обяснихме защо се налагат всички тези мерки за умъртвяването на прасетата на хората. Стигнахме до взаимен компромис и те се съгласиха да ни съдействат за реализиране на мерките, но поискаха отсрочка от една седмица, за да информират населението, за което искам да им благодаря за разбирането.

 

 

Това сподели в сутрешния блок на БНТ заместник-министърът на земеделието Янко Иванов по повод африканската чума по свинете, предаде новини.бг.

 

 

 

,,Компенсации по смисъла на закона ще получат тези, които са официално регистрирани. Ще търсим начин да ги подпомогнем финансово заради тяхното съдействие. Даже имахме предварителни разговори с двама експерти от ЕК, които също изразиха мнението, че на тези хора трябва да им се помогне“, допълни той.

 

 

 

,,Не може да се неглижира всичко, което е направено от държавата до момента, но има и такива случаи, в които не успяхме да се справим. Не успяхме да се справим с дивите свине, индустриалните свине и свинете от личните стопанства. Трябваше още преди две години дивите свине да бъдат редуцирани с около 60%.

 

 

Ето защо искам да се обърна към ловците и да ги насърча, когато бъде пуснат ловният сезон, да стрелят колкото патрони имат и колкото могат, защото в противен случай сме обречени на неуспех“, посочи зам.-министър Иванов и уточни, че ловните кучета могат да бъдат изпозвани навсякъде с изключение само на местата, където има заразени участъци и трупове на умрели свине.

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024