Политика

През 2011 г. Слави Трифонов издигна кандидатурата за президент на Меглена Кунева

През 2011 г. Слави Трифонов издигна кандидатурата за президент на Меглена Кунева

kyneva2

 

 

На 2 юни 2011 г. Слави Трифонов издигна кандидатурата на Мегелена Кунева за президент.

На 2 юни, в деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, Слави Трифонов и колегите от Редколегията представиха кандидата на „Шоуто на Слави” за президент на Република България г-жа Меглена Кунева.

 

 

 

Своеобразното влизане на шоуто в политиката бе обяснено от Слави и колегите с желанието да бъде издигнат достоен кандидат за президент, който не е представен от политическа партия, а мотивът са интересите на нас, българите.

 

 

 

 

Не е нормално кандидатите да бъдат издигани 20 дни преди изборите, каза Слави и подчерта, че кандидатурата на Кунева бива издигната в този ден, за да имат хората време да мислят.

Издигането на тази кандидатура и спечелването на изборите от г-жа Кунева не са цел, заяви Слави и бе категоричен, че всичко това е средство в България да се случат неща, които са важни за страната.

 

 

 

„Омръзна ни да гледаме политици, които мислят само за настоящия мандат, искаме да видим политик, който да мисли за следващото поколение”, заяви Ивайло Вълчев. Тошко Йорданов бе на мнение, че изборите за президент са важни, защото президентът е лицето на България. По думите му, фактът, че партиите все още не са обявили своите кандидати, издава две неща – страх и безхаберие.

 

 

 

 

„Дали си задаваме въпроса „Защо живеем така?” – попита Филип Станев и даде своя отговор: „Заради изборите, които правим всеки ден”.

 

 

 

Ангажирането на шоуто, политически, се налага от ситуацията, каза Иво Сиромахов. Той изтъкна, че досега нашият екип повече е гледал на нещата отстрани, а се налага важен въпрос – докога може да гледаш и кога да се намесиш. „Като хора и граждани решихме, че трябва да участваме в този процес. Наложи го всеобщото отвращение от властта, от партиите. (…) Когато преди няколко месеца казахме, че няма такава държава, това не беше метафора, държавата я няма и нейният труп в момента се разлага. Това става с нашето мълчаливо съгласие.” Иво изтъкна, че в България властта реално не произтича от народа и заяви: „Искам си правото на избор!”

 

 

 

 

Иван Кулеков разсъждава над въпроса, който всеки би следвало да си задава: „Ти какво направи с живота си?” В България честият отговор е „Чаках”, заяви Кулеков и поясни, че първо сме чакали да си иде Тодор Живков, след него – царя, а сега и пъдаря. По думите му, верният отговор би следвало да бъде: „Избрах пътя и времето си!”

 

 

 

Меглена Кунева благодари за подкрепата на екипа на Шоуто и заяви, че слушайки казаното от сценаристите, мислено се е съгласила: „Аз бих казала подобни неща и това ми дава чувство на сигурност.”

 

 

 

Според г-жа Кунева един президент трябва да е водач, такъв, който да води, не със сила, а с разум. Първият български еврокомисар онагледи с пример това, което има предвид. Когато при посещение в северна страна тя била свидетел на работата на кучешки впряг и попитала стопанката дали не слагат за водач най-силното куче, получила отрицателен отговор – всъщност водач бивало най-умното куче, което да може да разтървава останалите, когато се сбият. „Това е голяма наука в момента – как да разрешиш конфликтите”, каза Кунева.

 

 

 

В понеделник, на 6 юни, кандидатурата на г-жа Кунева ще бъде издигната от Инициативен комитет, заяви самата тя. „Необходимо е някой непрекъснато да задава въпроси и да повдига завесата на непрозрачност”, визира бъдещите си цели като президент г-жа Кунева и изрази своята увереност, че може да се справи.

 

 

 

 

Запитана защо е решила да се кандидатира, тя отговори, че действието й е било подбудено в резултат от многото й пътувания и срещи в страната и мнението на хората, че днес не живеят по-добре от вчера. На коментар на Слави Трифонов, че президентът в България няма власт, г-жа Кунева отговори, че все пак хубаво е президентът да не е партиен – „по Конституция той може да се намеси във всяка власт с баланса си”.

 

 

 

 

На въпрос дали смята да се допитва до народа, когато бъде президент, Меглена Кунева определи това като много важен процес, основополагащ за това да можем да участваме и в един европейски референдум.

 

 

 

 

Меглена Кунева изтъкна образованието като темата, която я интересува в най-силна степен, защото „е въпрос на икономика и защото необразованите хора се управляват много лесно”. „Искам променяща се България”, заяви г-жа Кунева.

 

 

 

За това как смята да води кампанията си, тя обясни, че залага много на методите, приложени от Обама – осъществяване на кампанията в интернет и приемане на малки дарения – г-жа Кунева заяви категорично, че не желае да бъде зависима.

Източник: „Шоуто на Слави“

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024