Криминално

Първи СНИМКИ на жестоките убийци, разфасовали труповете на Йордан и Мариана край Негован

Първи СНИМКИ на жестоките убийци, разфасовали труповете на Йордан и Мариана край Негован

 

бийците1567059966-ceb07e937df7f47b636ba43ad0801af3

Задържаните за убийството на възрастните хора, чиито тела бяха намерени край Негован, са направили пълни самопризнания.

 

 

При първоначалните разпити двамата мъже – на 39 и 44 години, си прехвърляли вината за това кой е физическият извършител. Впоследствие арестуваният Пламен Шляпашки признал, че той е натиснал спусъка на незаконния пистолет.

 

 

Убийството било извършено на 14 юли в апартамента на една от жертвите на централния столичен булевард „Витоша”, съобщи Нова телевизия. Става ясно, че убийството е извършено с изключителна жестокост.

 

 

 

Пламен Шляпашки

 

 

 

Арестуваните за убийството на бореца Йордан Атанасов и съпругата му Марияна са семейни, с деца и са работили на много строителни обекти в София и околните градове.

 

Това става ясно от фейсбук профилите на Пламен Шляпашки и Георги Нанчев.

 

 

 

Снимали са се на много от строежите, както и на маса. Шляпашки и Нанчев са планирали убийството на възрастната двойка, за да ограбят спестяванията им. Георги е родом от Троян, а Пламен е от София.

 

След изстрелите задържаните разчленили телата на убитите в банята на жилището, натъпкали ги в бидони и с джип ги откарали край Негован. После се върнали в апартамента и старателно го почистили с белина. Скрили пистолетите в тайник в помещение в двора на Техническия университет.

 

След ареста разкрили пред разследващите къде са оставили оръжията. Престъплението е извършено с цел обир.

 

Убийците мислели, че жертвите държат в дома си пари от продажбата на техен апартамент в столичния квартал „Гоце Делчев”.

 

Оказало се обаче, че средствата не са в жилището на бул. „Витоша”. Оттам престъпниците задигнали семейни ценности, които по-късно са открити в дома на един от арестуваните. И двамата са криминално проявени, единият е лежал и в затвора. Планирали убийството от около година насам.

 

Били наемани да правят ремонти на друг апартамент, собственост на убитото семейство. Тогава застреляният мъж споделил с един от убийците мнение, че лихвите в банките са много ниски. Вероятно затова престъпниците решили, че жертвите държат в дома си парите от продажбата на апартамента в „Гоце Делчев”.

 

Пламен Шляпашки и съучастникът му Георги Нанков бяха арестувани в сряда в софийското село Джурово. Очаква се прокуратурата да им повдигне обвинения.

 

По случая са работили 70 служители на МВР. Те достигнали първо до извършителите. Следили ги в продължение на шест дни преди да ги задържат.

 

Вътрешният министър Младен Маринов разкри вчера, че е потресен от пълната безцеремонност на убийците, както и от факта, че изобщо не са изглеждали притеснени, когато разследващите са тръгнали по петите им и са започнали оперативно следени.

 

Брутални, безкрупулни, жестоки – така разследващите описват извършителите на едно от най-зловещите убийства в страната през последните години.

 

Заплетеният случай с намерените разчленени тела, оставени в бидони край Негован бе решен успешно и то само за няколко седмици.

 

Такива случаи като този от село Негован са изключително трудни за разкриване. Трудно може да се каже как разследващите са стигнали до информацията, защото всичко започва от един бял лист, от две напълно обезобразени лица, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия криминалистът Иван Савов.

 

Източник: „Епицентър“ и 168 часа

 

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024