Политика

Разследващ журналист обяви сензационно: Шефът на Здравната каса Глинка Комитов е съден за изнасилване!

Разследващ журналист обяви сензационно: Шефът на Здравната каса Глинка Комитов е съден за изнасилване!

 

VV

 

 

Шокираща информация взриви социалната мрежа Фейсбук. Разследващият журналист Григор Лилов публикува на личната си страница скандален пост, уличаващ управителя на Здравната каса Глинка Комитов в тежко криминално престъпление.

 

 

 

Ето го и пълният текст във Фейсбук: На 20 юли 1977 г. в Плевен тогавашният студент по медицина е осъден на 1 година затвор с 3 години изпитателен срок.

 

 

Членът, по който е наказан, е за изнасилване, при това на малолетно момиче. Глинка влиза в затвора, откъдето е освободен предсрочно само след 5 месеца. На 21 октомври 1983 г. според изнесените данни той е осъден и за кражба от дом „Майка и дете“. Въпреки че делото е вписано като Наказателно от общ характер, той се отървава само с административно наказание – глоба от 250 лв.

 

 

Случилото се е огромно изключение за социализма, където винаги втората присъда е с пъти по-тежка от първата заради рецидив. При демокрацията – през 90-те години Глинка Комитов отново е разследван – този път за източване на средства в Пловдивската болница, където е бил шеф. По времето на СДС става зам.-управител на Касата.

 

 

 

 

Името му нашумява със скандал и по царско време заради покупката на луксозни автомобили. Незнайно защо разследването е стопирано през 2007 г. След това се подвизава като шеф на Втора градска болница. Там ревизия доказва нередности със закупуване на апаратура за 12,6 млн. лв.

 

Григор Лилов, фейсбук

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024