Политика

Румъния излезе с извънредна официална позиция срещу изказване на Борисов за чумата

Румъния излезе с извънредна официална позиция срещу изказване на Борисов за чумата

 

big_2

 

Непремерените приказки на премиера Борисов по чувствителни теми, свързани с чужди държави – основно наши съседи, за пореден предизвикаха напрежение.

 

Този път недоволството идва от Букурещ.

 

Въпреки, че е събота румънското Министерство на външните работи не работи, Букурещ излезе с официална позиция по повод  изказванията на Бойко Борисов преди ден, че румънски туристи разпространяват чумата по свинете в България.

 

 

В декларацията се казва:

 

 

„Освен техническата информация на Националната санитарно-ветеринарна служба и Националната служба за сигурност на храните, която ще предоставим на българските власти, като отговор на злощастните думи на българският премиер Бойко Борисов, няма как да не изразим нашето учудване и разочарование от начинът, по които българският премиер се отнася с румънските туристи, особено, когато те допринасят значително за растежа на българският БВП.“

 

 

Това съобщи журналистът Владимир Береану.

 

 

Някои медии в Румъния пък използваха случая за да атакуват страната ни и призоваха сънародниците си да не идват на почивка в България, защото не са добре дошли и не са желани.

 

 

„Сигурен съм, че чумата я докараха румънските туристи. 57 000 коли влизат от Румъния всеки ден през „Дунав мост“. Ходят, ядат, хвърлят. Няма какво да направим. ЗамогнАха се хората. Сега ходим и чистим, чистим“, заяви в петък вечерта премиерът на България Бойко Борисов на среща с кметовете на протестиращите срещу чумата села в Пазарджишко, на която участва и земеделският министър Десислава Танева.

 

 

 

 

Петел

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024