ОБЩЕСТВО

Стана ясно кой е нашамарил публично Борислав Гуцанов бившият шеф на БСП във Варна

Стана ясно кой е нашамарил публично Борислав Гуцанов бившият шеф на БСП във Варна

 

Доскорошният шеф на БСП във Варна Борислав Гуцанов е ял публичен пердах пред половината елит на морската столица. Драмата се е разиграла пред очите на почти целия местен елит, и то само броени дни преди Коледа.

Случката е публична тайна във Варна, а самият Гуцанов всячески се опитва да я прикрие и да спре клюките по темата Според запознати с делата на Гуцанов общинският съветник и вече бивш председател на БСП в града сам не искал да освети причините за побоя, тъй като именно той бил сериозно виновен за него. Според наш източник, който пръв съобщи за „инцидента“, Гуцанов бил завлякъл неподходящи хора със сериозна сума пари, от калибъра на 300 000 лева, като вместо да свърши обещаната от него работа, по стар български обичай се покрил, без дори отчасти да изпълни обещанието си. А парите „забравил“ да върне.

 От всички присъствали на позорната сцена никой не се застъпил за Гуцанов. Унижението било толкова голямо, че в един момент общинският съветник бил накаран да коленичи и да моли за прошка. Главни „наказатели“ на Гуцанов били Йордан Стоянов – Малкият Дамбовец, както и виден варненски бизнесмен от полусивия сектор, негов доскорошен приятел. С какво е популярен областният шеф на БСП във Варна, от когото лидерката на партията и ръководството на левицата свалиха политическото си доверие, а социалистите в страната са дълбоко възмутени? Борислав Гуцанов може да се похвали с интересна биография.

Той бе арестуван шумно през март 2010 г. от МВР по обвинения за присвояване на средства чрез сключване на неизгодни договори. Това обаче не е първият му арест. През 1999 г. бе задържан заедно с шефа на варненския клон на „Елитбанк“ Пламен Георгиев по обвинение за присвояване на 9 млн. лв. (неденоминирани). Парите са част от няколко необезпечени кредита, отпуснати на морската фирма „Бляк сий шипинг“, на която Гуцанов е бивш изпълнителен директор. Според обвиненията Борислав Гуцанов като съучредител на „Елитбанк“ съдействал за получаването на кредита. След ареста „Бляк сий шипинг“ се дистанцира от Гуцанов с обяснението, че той е бил освободен от борда на директорите на фирмата още през 1997 г. заради некадърност.

Гуцанов прекарва цели 9 месеца в ареста, след което е освободен. Към днешна дата делата на Гуцанов не са приключили и са висящи в прокуратурата. В началото на месеца БСП и лично лидерката Корнелия Нинова свалиха доверието си от Борислав Гуцанов. Нинова коментира: “За Борислав Гуцанов има остри квалификации от страна на варненските социалисти за икономическите зависимости, икономически интереси и отчаян призив на тези социалисти – „Моля ви, вземете мерки – нетърпимо е“. Като председател на общинският съвет почти няма апетитна сделка, в която Борислав Гуцанов да не е „топнал човката си“, кълнат се местните. Варненци са убедени, че той има скрито участие в почти всеки продаден от общината терен – складове, газстанции и магазини.

Според запознати с делата му е инвестирал част от парите си чрез скрито лице в красив хотел в Гърция. Публична тайна е, че комплекс „Ролбата Наутилус“ е негов не само защото прави срещите си там, а и защото политическият му сътрудник Деница къса билети за ролбата. Дългогодишният „социалист“ кара джип „Рейндж Ровър Аутобайографи“ за около 400 бона, но пред актива на партията винаги вади строшеното „Волво“. Според слуховете в морската столица с днешна дата Гуцанов разпродава всичко и се мести във Виена, където отдавна живее семейството му. Според мълвата Борислав имал голям имот в австрийската столица.

 

Източник: в. „Уикенд“

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

e961bfe94512459ab7a699114384cfec

Кораб достави във Варна първото американско ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“, експериментите с централата започват скоро

април 19, 2024
Image_17681956_40_0

Трагедия: Две бебета от Кюстендил починаха от коклюш, в страната броят на заразените расте

април 19, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024