ОБЩЕСТВО

Трагедията е пълна: Семейството на убитата Кристин няма средства да я погребе

Трагедията е пълна: Семейството на убитата Кристин няма средства да я погребе

макатаbig_128a8

 

 

Семейството на зверски убитата 7-годишна Кристин няма средства да организира навреме погребението на детето. След няколко дни предстои трупът на момиченцето да бъде освободен от моргата, където сега се правят експертизи за следствието, но близките му нямат възможност да съберат достатъчно пари. 

 

 

 

По информация на Lupa.bg лично кметът на сливенското село Сотиря Димчо Георгиев се е ангажирал да поеме разходите по опелото и т.нар. „раздаване“ след това.

 

 

Готовност да се включат в помощ на семейството са заявили и от общинската администрация на Сливен, където детето щеше да е първи клас тази година.

 

 

Междувременно ще бъде осигурена психолочна помощ на родителите на Кристин, както и на баба й, която е почти пряк свидетел на случилото се с нея.

 

 

Следващата седмица предстои и превеждането на обвиняемия за зверството Мартин Трифонов от болницата в следствения арест, за да се определи мярката му за неотклонение до приключване на делото по 3 обвинения – за убийство на малолетно лице по особено жесток начин, за изнасилване и за блудство.

 

 

Като рецидивист той обаче няма да получи повече от законоворегламентираната максимална присъда от 30 години затвор, тъй като направи самопризнания пред ченгетата за деянието си.

 

 

На снимката: майката на Кристин

 

Лупа БГ

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
милошев

Наш професор: Учените разработват метод за създаване на бебе от два мъжки индивида

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024