ОБЩЕСТВО

Ужас на морето! Ако 70 лв за чадър ви потресоха, приговете се за това

Ужас на морето! Ако 70 лв за чадър ви потресоха, приговете се за това

 

sled-skapite-shezlongi-derat-ni-301

 

 

Ако си мислите, че сянката по някои курорти по родното Черноморие е истински лукс, то явно не ви се е налагало да използвате среднощни медицински услуги. След цените на чадърите, шезлонгите и храната, по родното Черноморие започнаха да ни „дерат” за здравни услуги. Младеж се опари в един от морските ни курорти, след като потърси услугите на медицинско лице в един от местните хотели.

 

 

 

19-годишното момче потърси медицинска помощ в хотел в Златни Пясъци, след силни болки в ухото, най-вероятно се касае за възпаление на вътрешността на ухото след плуване. Там му е направена процедура, която читателка на TrafficNews описва като „промивка на ухо”, тя допълва, че времетраенето на медицинската услуга е около 10 минути. Цената която им се налага да заплатят за 10 минутната процедура възлиза на стойност от 530 лева. За сумата семейството на пострадалия младеж изискват документ, като такъв им се представя фактура.

 

 

 

 

В получения документ ясно са описани процедурите извършени от медицинското лице, „преглед на лекар нощен“ – 170 лева, „изписване на рецепта“ – 40 лева, „промивка на ухо“ 2 по 75 лева – 150 лева, „отстраняване на незалепени чужди тела от слуховия канал или тъпанчевата мембрана“ – 100 лева, „апликация на лекарствено средство в ушния канал“ – 20 лева и „консумативи“ на стойност 50 лева. Фактурата е издадена от варненския медицински център „Рефлекс“.

 

 

 

 

„Неприятно, неморално и отблъскващо е когато в курортите ни посрещаме туристите с услуги базирани на мотото “кьорав карти не играе…“. Такива услуги до сега бяха присъщи за таксита с нисък морал, съмнителни чейндж бюра или амбулантни търговци…но когато този манталитет и подход се прави от медицински заведения и лекари….е наистина пагубно…” – коментира разгневено нашата читателка, близка до семейството.

 

 

 

 

Трафик нюз

 

trafficnews.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024