ОБЩЕСТВО

Фирмата-майка на „ТАД груп“ подготвя 7-цифрени искове срещу България в Страсбург

Фирмата-майка на „ТАД груп“ подготвя 7-цифрени искове срещу България в Страсбург

80b8940c78c9fa93ef13d91652163dd9

 

 

 

Фирмата-майка на Tad Group подготвя искове срещу България по Конвенцията  за защита на чуждестранни инвестиции, тъй като от случващото се страда целия бранд. Става въпрос за 6-7-цифрени суми обезщетение. Това каза адвокатът на директора на Tad Group Иван Тодоров – адв. Георги Стефанов. Освен това адвокатите на тримата обвиняеми за хакерската атака срещу НАП (Иван Тодоров, Георги Янков и Кристиян Бойков) са подготвили искове към съда по правата на човека в Страсбург.

 

 

Причината за това е, че „целият натиск нарушава презумпцията за невиновности влияе на съда, защото съдът е жив човек. Не може прокуратурата да твърди, че някой е виновен, може да твърди, че са събрали доказателства.“ обясни адв. Стефанов в интервю за bTV.

 

 

По думите му няма никаква причина никой да бъде задържан, а най-малка причина има спрямо Иван Тодоров. Според Стефанов клиентът му е натопен, вероятно от конкурентна фирма: „Той е инвеститор, който рискува собствени средства, за да развие собствен бизнес в България.“

 

 

„По наши данни много хора, а не един, са проникнали в НАП, което е видно от чатовете. Очевидно е, че не е ставало със специален софтуер, а с администраторски акаунт. Всеки ученик би могъл да го направи.“, каза още Стефанов и допълни, че са наясно какви обстоятелства и факти иска да разкрие Кристиян Бойков – „той има данни по отношение на авторството на деянието, което е далеч от кръга на тримата обвинени.“ Относно двамата свидетели, които са били бивши служители на фирмата Стефанов поясни, че те са били само по един месец на работа и са имали контакт с Тодоров единствено при назначаването и освобождаването си.

 

 

 

Адвокатът изрази съмнение, че представеният чат от прокуратурата е на Tad Group. „Ние нямаме какво да крием, нямаме какво да кажем, защото нямаме какво да крием. Не се притесняваме от разказа на Кристиян“, допълни още Стефанов. Той обяви, че ще се настоява разпитите да стават в присъствието на съдия, защото тогава може да присъстват и страните.

 

Лупа БГ

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024