ИНЦИДЕНТИ

22-годишен баща спаси две деца от удавяне във Варна! Заплели се в рибарски мрежи

22-годишен баща спаси две деца от удавяне във Варна! Заплели се в рибарски мрежи

 

3cf2695bda4fccd71cc48102d60776a6aa8afd53

 

 

За инцидент с две деца на вълнолома на “Аспарухово” стана ясно от публикация на novavarna.net. Според разказ на читател те са започнали да се давят в района, млад мъж се е втурнал да ги спаси и също се е заплел в рибарските мрежи, опънати в близост.

 

 

 

“Днес аз и жена ми бяхме свидетели как на Аспаруховския вълнолом две малки деца, видимо на около 8-9 години скачаха от камбаните, когато течението ги завлече. Имаше много хора и рибари, но никой не се отзова. Тогава млад мъж на име Цветалин Ганчев се впусна да ги спасява, но едно от децата се заплете в незаконно поставена рибарска мрежа на 150 м от камъните”, разказва Емил Георгиев.

 

 

Младият мъж извадил заплетеното дете на 150 – 200 метра и го извлачил на скалите, където други хора му оказали първа помощ. След това се е върнал да извади  и второто дете.

 

 

 

След инцидента на мястото е пристигнала линейка, а медицински екип е оказал първа помощ на децата и техния спасител. Според очевидците обаче незаконната рибарска мрежа е можела да убие тези деца.

 

 

Според хора, присъствали на случката, детето, което е било заплетено в мрежата, е откарано в болница. Другото момченце се е разминало с уплаха, а след изваждането на децата младият мъж е бил извлачен на камъните от няколко човека, които са му оказали първа помощ, преди да дойде линейката .

 

 

“Възмутени сме от наглостта на рибарите! На толкова кратко разстояние от скалите е пусната тяхната мрежа! Днес можеше да е поредният черен ден за Варна, две деца и един млад мъж, които можеше да се удавят заради алчността и безсрамието на рибарите! Нека това стигне до съответните органи!”

 

 

Това е написал варненецът Емил Георгиев, който е станал свидетел на инцидента.

 

 

 

“Нова Варна” се свърза с Цветалин Ганчев, спасил децата, рискувайки живота си. Смелият мъж е на 22 години от Варна и има малко бебенце. Ето какво разказа той:

 

 

 

„Когато детето потъна под вода, аз плувах към него, гмурнах се и го разплетох, детето беше в съзнание, но не беше адекватно. Прекара може би около 2 минути под вода.

 

 

След което го извадих на камъните, там други хора го поеха и му направиха изкуство дишане. В същия момент тръгнах да плувам, за да извадя второто дете, защото през времето, в което спасявах първото, то вече беше на 400 – 600 метра навътре”, разказа още младият мъж. По думите му течението е било много силно и е завличало.

 

 

 

“Когато успях да избутам второто дете на камъните, аз самият се почувствах зле от умората и напрежението, тогава двама от рибарите влязоха във водата пред камъните, за да ме повдигнат и да ме оставят в легнало положение на камъка, там млада жена на име Гергана ми направи сърдечен масаж, защото изгубих съзнание за няколко секунди”, разказа още смелият варненец.

 

 

Според свидетелите на случката мрежите на това място са незаконно поставени.

 

 

Глас БГ

loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

кланетоbig_1124

Любовен триъгълник в Костенец завърши с жестока смърт, причината – бременната Диди

октомври 14, 2019
chicago-apartment-shooting-chicago-suntimes

Първи СНИМКИ на загиналите българи при стрелбата в Чикаго, убиецът е 67-годишен поляк

октомври 14, 2019
31_4(3)_ 559x 893

Страшна касапница с 6 жертви край Казанлък! Първа информация кои са загиналите и кой е виновен! СНИМКИ

октомври 14, 2019
640_1570817592

Вижте СНИМКИ от това, което сътвориха 5 хлапетата на „Хемус“ минути, след като Борисов си тръгна оттам

октомври 13, 2019
ългариbig_116a4

Четирима българи застреляни в Чикаго, пета жертва се бори за живота си

октомври 13, 2019
полисbig_494

Скандален обрат: Насилената 13-годишна в Разлог редовно „гостувала“ на единия от старците, давал й пари

октомври 13, 2019