ИНЦИДЕНТИ

22-годишен баща спаси две деца от удавяне във Варна! Заплели се в рибарски мрежи

22-годишен баща спаси две деца от удавяне във Варна! Заплели се в рибарски мрежи

 

3cf2695bda4fccd71cc48102d60776a6aa8afd53

 

 

За инцидент с две деца на вълнолома на “Аспарухово” стана ясно от публикация на novavarna.net. Според разказ на читател те са започнали да се давят в района, млад мъж се е втурнал да ги спаси и също се е заплел в рибарските мрежи, опънати в близост.

 

 

 

“Днес аз и жена ми бяхме свидетели как на Аспаруховския вълнолом две малки деца, видимо на около 8-9 години скачаха от камбаните, когато течението ги завлече. Имаше много хора и рибари, но никой не се отзова. Тогава млад мъж на име Цветалин Ганчев се впусна да ги спасява, но едно от децата се заплете в незаконно поставена рибарска мрежа на 150 м от камъните”, разказва Емил Георгиев.

 

 

Младият мъж извадил заплетеното дете на 150 – 200 метра и го извлачил на скалите, където други хора му оказали първа помощ. След това се е върнал да извади  и второто дете.

 

 

 

След инцидента на мястото е пристигнала линейка, а медицински екип е оказал първа помощ на децата и техния спасител. Според очевидците обаче незаконната рибарска мрежа е можела да убие тези деца.

 

 

Според хора, присъствали на случката, детето, което е било заплетено в мрежата, е откарано в болница. Другото момченце се е разминало с уплаха, а след изваждането на децата младият мъж е бил извлачен на камъните от няколко човека, които са му оказали първа помощ, преди да дойде линейката .

 

 

“Възмутени сме от наглостта на рибарите! На толкова кратко разстояние от скалите е пусната тяхната мрежа! Днес можеше да е поредният черен ден за Варна, две деца и един млад мъж, които можеше да се удавят заради алчността и безсрамието на рибарите! Нека това стигне до съответните органи!”

 

 

Това е написал варненецът Емил Георгиев, който е станал свидетел на инцидента.

 

 

 

“Нова Варна” се свърза с Цветалин Ганчев, спасил децата, рискувайки живота си. Смелият мъж е на 22 години от Варна и има малко бебенце. Ето какво разказа той:

 

 

 

„Когато детето потъна под вода, аз плувах към него, гмурнах се и го разплетох, детето беше в съзнание, но не беше адекватно. Прекара може би около 2 минути под вода.

 

 

След което го извадих на камъните, там други хора го поеха и му направиха изкуство дишане. В същия момент тръгнах да плувам, за да извадя второто дете, защото през времето, в което спасявах първото, то вече беше на 400 – 600 метра навътре”, разказа още младият мъж. По думите му течението е било много силно и е завличало.

 

 

 

“Когато успях да избутам второто дете на камъните, аз самият се почувствах зле от умората и напрежението, тогава двама от рибарите влязоха във водата пред камъните, за да ме повдигнат и да ме оставят в легнало положение на камъка, там млада жена на име Гергана ми направи сърдечен масаж, защото изгубих съзнание за няколко секунди”, разказа още смелият варненец.

 

 

Според свидетелите на случката мрежите на това място са незаконно поставени.

 

 

Глас БГ

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
мотор

Трагедия: Първородният син на известен пловдивски бизнесмен загина нелепо с мотор / СНИМКИ

март 5, 2024