Коментари

A вие с какво сте по-добри от Слави Трифонов?

A вие с какво сте по-добри от Слави Трифонов?

 

f2dde74695eed8911ff054abf4b39a92

 

Преди няколко дни, в последното издание на “Шоуто на Слави“ по БТВ, емблематичният му водещ Слави Трифонов обяви, че той и неговият екип ще създадат нов за българската политическа сцена проект. Те анонсираха също, че след средата на месец септември ще стартират свой собствен телевизионен проект, който ще се зове “Седем-осми“. Очаквано, особено декларираното намерение за влизане в политиката на Трифонов, “възбуди“ не малък брой позабравени от обществото ни личности. Кофи с екскременти се леят, “интелектуално“ и “поучително нравствено“ слово залива медийното и социално медийното пространство.

 

 

 

Какво се наблюдава? Хора, които дълги години са били обект на ирония в “Шоуто на Слави“, днес излизат и бълват по теми, които като че ли никога не са ги вълнували особено. Защо? Просто е. Дълги години са насъбирали жлъч и злоба, поради това, че вероятно са лишени от чувство за хумор, като няма по-удобен момент от настоящия, за да излеят личните си чувства. Не, че им пука за бъдещето на България. Важното е да се плюе, обилно да се плюе.

 

 

 

Със сигурност, когато се стигне до момент, в който шоумените влизат в политиката, това означава, че има някакъв много сериозен проблем или редица такива. Политиката не е за аматьори, каза ми една уважавана дама наскоро. Права е, определено. Почва за такива експерименти в политическата среда има само в деградиралите държави (като нашата) и някои западни, но изтрещели от скука общества.

 

 

 

За личността на Слави Трифонов е добре да не се изпада в нито една от двете крайности. Хората би трябвало да го оценят по делата му. Ако той не оправдае очакванията на индивидите, които му вярват, много бързо ще бъде презрян, изхвърлен и потънал в забвение.

 

 

Добър, лош, чалгар, твърде висок или още не знам какво си, за разлика от многото, които сега изпълзяват от зоната си на комфорт, за да хвърлят вербални камъни, Трифонов и екипът му сътвориха една гражданска инициатива, която напомни на закърнялото и все по-закърняващо българско общество, че то все още има граждански права и поне, макар и формално, все още автокрацията не е обявена официално.

 

 

 

Вие, блюстители на високата нравственост и радетели за благоденствието на българския народ, какво направихте за да стане България по-добро място за живеене, с какво допринесохте за демократизацията на страната ни? С обществения авторитет, който имате, всъщност, ако го имате, колко хора успяхте да научите на гражданство?

 

 

 

Вероятният верен отговор клони към нулата. За някои от тези дами и господа, може би е далеч по-приятно да се раздават на предизборната сцена на някоя партия. Особено, ако партията плаща добър хонорар. Други пък, печални политици, незапомнени с нищо добро от хората, сега опитват отново да изплуват на повърхността.

 

 

 

Трети, заемащи разни постчета в държавната администрация, също решили да напомнят за съществуването си, в което няма нищо лошо, но щеше да е далеч по-добре, ако го правеха с работа.

 

 

 

Де факто е по-добре да замълчите, да се смирите и щом чувствате превъзходство над Трифонов, опитайте да направите нещо градивно, бъдете будни и активни срещу несправедливостите граждани. Покажете на масите, че сте по-добри от Слави.

Хайде да видим дали можете.

 

Петър Здравков

 

Факти БГ

Коментари

More in Коментари

big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024