Политика

Ген. Решетников: Това е лудница. Ако имаме шпиони, ДАНС не може и да предположи кои са тези хора

Ген. Решетников: Това е лудница. Ако имаме шпиони, ДАНС не може и да предположи кои са тези хора

 

reshetnikov

 

 

„Американците започнаха кампания „Руски шпиони в България“.

Уверен съм, че акцията на българските власти изцяло ги дискредитира в очите на българския народ. Нападките срещу хора, които почитат традициите и историята, жертвите, дадени от Русия при създаването на българската държава, могат само да навредят на България“.

 

 

 

Това коментира ген. Леонид Решетников, бивш шеф на Информационно-аналитичния отдел на Службата за външно разузнаване на Русия, съобщава бТВ.

 

 

 

 

АФЕРА също се свърза с Леонид Решетников, на когото главния прокурор и прокуратурата наложиха забрана да стъпва в България за 10 години, покрай ареста на председателя на НД „Русофили“ Николай Малинов, който пък е с парична гаранция от 50 000 лева за „шпионаж“ и „пране на пари“.

 

 

  Господин Решетников, здравейте. Веселина Томова съм от българския сайт АФЕРА, преди време бях правила интервю с Вас…

–  Да, спомням си.

 

 

–  В България тече огромен скандал. Току що главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че Ви е наложена забрана да посещавате България за 10 години… Председателят на НД Русофили е с мярка за неотклонение от 50000 лева, арестуват тук за шпионаж русофили. Какво се случва, според Вас, как ще коментирате?

 

 

–  Да, знам. Това е лудница! Тези хора полудяха! За мен десет години означават… Аз сега съм на 72 години, при добра прогноза ще живея още десет години… Значи в България ще дойда като стана на 83 години.

 

 

  А как ще коментирате скандалните обвинения срещу Николай Малинов?

–  Това е пълна глупост! Във всеки случай нашите отношения с Николай бяха чисто приятелски, напълно открити. Шпиони с такива открити отношения не мога да правя! /смее се/ Между нас отношенията са били чисти и открити, какъв шпионин?! Идвал е в Русия много често… Ние ако имаме шпиони ДАНС не знаят за това. ДАНС не може и да предположи кои са тези хора! А такива, като Николай, как могат да бъдат шпиони? Това са пълни глупости!

 

 

 

–  Николай Малинов е обвинен и в пране на пари? Вашият коментар?

–  За това въобще пък не знам. Аз получавам само пенсия. И не мога даже да пера… Въобще не знам как става това.

 

 

–  Кой торпилира руско българските отношения по този начин с този огромен скандал, как мислите?

 

 

–  Да, аз днес прочетох позицията на руския сенатор Константин Косачов, там е казано всичко. Този скандал е ясно, че ще окаже негативно влияние на нашите отношения с България, това е ясно. Създава се абсолютно негативна атмосфера за нашите отношения. И тази атмосфера я създават не само българските специални служби, а други чужди специални служби, които ръководят българските специални служби. В това няма никакво съмнение! За какво е нужно това, което се случва, на България и на българското правителство?! Какво иска да получи от това, или някои други ги ръководят заради своите интереси?!

 

Разговаря: Веселина Томова

 

Информация за бившия шеф на Информационно-аналитичния отдел на Службата за външно разузнаване на Русия – Леонид Решетников – това е била основната тема по време на разпита на бившия главен редактор на вестник „Дума“ – Юрий Борисов.

 

 

По думите на Юрий Борисов – движение „Русофили“, където той е секретар, е следено отдавна. Той определи разпита по разследването за шпионаж като опит за сплашване.

 

 

 

„През цялото време това беше – Решетников, давали ли сте му информация, какво е финансирал”, обясни за разпита Юрий Борисов.

 

 

Според него движение „Русофили“ разполага с информация само за себе си и това, което прави. А финансирането е само от дарения.

 

 

 

„Ние имахме само един проект за учебни помагала и там имаше скромно финансиране от руска държавна организация”, посочи още Юрий Борисов.

 

 

Източник: glasove.com, Афера БГ

loading...
0
Политика

More in Политика

232tzvetan-vassilev-1200x628-resize-quadrant(C)

Цветан Василев иска да говори пред съда с видеоконферентна връзка за участието на Пеевски в аферата с КТБ

ноември 13, 2019
цеци991-ratio-cvetan-cvetanov

НПО-то на Цветанов с открита атака към правителството на ГЕРБ, обяви се срещу АЕЦ „Белене“ и „Турски поток“!

ноември 13, 2019
подписаbig_55

Горанов не знаел, че с подписа си присъединява България към вдигане цените на самолетните билети

ноември 13, 2019
69757_660_370

Бюджет 2020 е като пица с пармезан и шунка, няма как да има за всички, отива за тези, които…

ноември 13, 2019
бойко борисов_87

„Аз ще правя каквото си искам, защото съм директор, назначен от ГЕРБ“! ДОКУМЕНТИ

ноември 12, 2019
кодекса4f5e17702_ninova1234

Всички без ГЕРБ искат промяна на Изборния кодекс и машинно гласуване

ноември 12, 2019