Катастрофи

Иво, който погуби брат и сестра и рани 7 деца в зверска катастрофа, вече е на свобода

Иво, който погуби брат и сестра и рани 7 деца в зверска катастрофа, вече е на свобода

воbig_280c

 

 

Бургазлията натъпкал 9 младежи в 5-местното „Мицубиши“ и тръгнал да ги кара на дискотека, въпреки че бил пил и нямал книжка

 

 

Бургазлията Иво Генов, който предизвика зверска катастрофа, след като подкара пиян и без книжка джип „Мицубиши Шогун“ и уби двама младежи край с. Крушевец, вече е на свобода. Преди броени дни Иво се яви пред Бургаския окръжен съд с молба за предсрочно освобождаване от затвора.

 

 

 

След мелето Генов първо получи скандално ниска присъда от 3 години и половина, която обаче беше увеличена от ВКС на 6 години и 8 месеца, но при лек режим. Така Иво изкара около 4 години в общежитието в „Житарово“ от открит тип, след като успя да съкрати около година и половина от присъдата си с работа. До момента, в който се явява пред съда тази седмица, се води, че му остават още малко над 9 месеца зад решетките.

 

 

 

Бургазлията признава, че силно се разкайва за постъпката си. Той твърди, че е осъзнал вината си и съжалява, че е съсипал своя живот, както и тези на пострадалите. Иво разкри пред съда, че ако бъде пуснат предсрочно, ще работи като готвач.

 

 

 

Неговата молба бе подкрепена от прокуратурата и ръководството на затвора. Генов бил безупречен затворник, не създавал проблеми и дори е награждавам многократно с домашен отпуск. През последната година работел и на външен обект. Участвал в здравна програма  „Превенция на употребата на алкохол“, предвид констатиран проблем в тази насока. Той не е осъждан до момента на зверската катастрофа край Крушевец.

 

сунай2_55

 

Този паметник завинаги ще напомня за мястото на трагедията

 

Бургаският окръжен съд в лицето на Катя Господинова прие, че Генов безспорно е дал доказателства за поправянето си и следва да се приеме, че са постигнати целите на наказанието. Затова той бе пуснат предсрочно без пробационна мярка, а единствено с изпитателен срок за оставащите 9 месеца и 3 дни от присъдата.

 

 

Припомняме, че зверската катастрофа стана на 11 ноември 2011 г. на пътя край с. Крушевец. Същата вечер Генов и още шест човека от компанията запивали в местна кръчма. После решили да отидат на дискотека в с. Равна гора. До шофьора седнал 27-годишният Явор Стоянов, а на задната седалка се наредили Сунай, Джейлян, Самет, Михаил и Златка. По пътя взели още трима приятели от къщите им, които се натъпкали в багажника. Така в Мицубиши-то станали общо 10 души. Било тъмно, около 20,45 часа.

 

Цялата публикация ТУК

 

Флагман

loading...
Катастрофи

More in Катастрофи

640_Screenshot_2020-04-24 Нови скандални СНИМКИ на Кристиан, минути след като е ударил смъртоносно Милен Цветков

Нови скандални СНИМКИ на Кристиан минути след като е ударил смъртоносно колата на Милен Цветков

април 24, 2020
koi-e-karal-nasreshtnoto-zlopoluchnoto-452

Кой е карал в насрещното злополучното ауди, връхлетяло и счупило крак на мъж?

април 23, 2020
tova-ne-e-milen-tsvetkov-a-moiat-sin-983

Майка на участник в меле: Това не е Милен Цветков, а моят син! СНИМКИ

април 22, 2020
big_28de

Синът на Лъчезар Иванов излезе от ареста и почна да хули полицията, отказва и показания срещу убиеца Кристиан

април 22, 2020
3a318d47702fa2fbf19619bc54ef7439

Инструктори разкриха фатална грешка с Милен Цветков след кошмарния удар

април 22, 2020
big_big_11972fa3

Нови кадри показват как отвеждат до бордюра Милен Цветков, след като е пометен от „Ауди“-то

април 21, 2020