Политика

Малинов: Русофилството е планетарна идея, кауза, на която съм се посветил, за това ли ме преследват?

Малинов: Русофилството е планетарна идея, кауза, на която съм се посветил, за това ли ме преследват?

1568050328

 

 

„Съжалявам, че по такъв начин трябваше да посрещнем 9-и септември. След 1978 година такъв тип обвинения не са повдигани, като моите. „. Това заяви в ефира на bTV обвиненият в шпионаж председател на Движение „Русофили“ и бивш депутат от БСП Николай Малинов.

 

 

„Задържаха ме, преобърнаха всичко. В 7 часа дойдоха вкъщи 30 човека. Аз съм повече притеснен за моите съратници, съмишленци. Притеснен съм за децата, за съпругата си, но важното е да вървим напред. Ако ви разкажа за реакцията на децата и съпругата ми, това ще стане топ новината.  Повечето от полицаите се държаха много любезно и внимателно“, отбеляза той.

 

 

 

„Имах възможността да остана в ареста и искам да ви кажа, че полицията се държи много човешки и правилно. Условията не са кой знае какви, но е чисто.  Да, следил съм сделките на Цветан Василев, Гебрев не го познавам, слава богу. За намерение ли ме преследват, за това, че искам да направя медиен проект“?, попита Малинов.

 

 

 

„Чуждите организации, на които Николай Малинов се е  поставил в услуга, са със седалище в Руската федерация: „Двуглав орел“ и Руският институт за стратегически изследвания (РИСИ)“, заяви вчера по темата главният прокурор Сотир Цацаров.

 

 

Тази квалификация в личен план за мен е много обидна. Каузата, на която съм се посветил, е нещо планетарно, нещо много голямо и важно. Русофилството е планетарна идея. 

 

 

 

„Когато съм издавал в. „Дума“, съм получавал пари от Русия и съм си плащал за това данъци. Няма нещо, което да не е оформено с договори и да не е минало проверки“, заяви още той.

 

 

 

„Познавам Константин Малофеев от 15 години, ние сме единомишленици. От него не съм получавал пари. Да, запознах Малофеев с Цветан Василев.  Поводът бе, че беше заплашена дъщеря му и имаше риск за живота му. Затова помоли за връзка с влиятелни кръгове в Руся. Чувствам се омерзен, излъган и обиден от него, той е човекът, който се отметна от договорките.  Голям приятел съм с Леонид Решетников. Когато български политици са искали връзка с него, съм им давал телефона“, призна още Николай Малинов.

Очаквайте подробности

loading...
0
Политика

More in Политика

orig

Внасят в прокуратурата сигнал за подготовка на преврат срещу Бойко Борисов, по форумите тече веселба

септември 11, 2019
reshetnikov

Ген. Решетников: Това е лудница. Ако имаме шпиони, ДАНС не може и да предположи кои са тези хора

септември 10, 2019
thumb_910x0_Радев

Радев: Здравият разум напуска управляващите, обвиненията за шпионаж в полза на Русия са абсурдни и нелепи

септември 10, 2019
петковbig_31_1

Румен Петков: Да сложат белезници и на Борисов, сам призна, че работи за чужда държава

септември 10, 2019
big_1

Това, което се случи вчера, е страшно! 4 часа никой нищо не ми обясни! Това е сплашване! Като съм само свидетел, защо бяха белезниците

септември 10, 2019
1568050328

Зад решетките е Николай Малинов, водач на русофилите у нас! Освободиха Юрий Борисов без да му повдигат обвинение

септември 9, 2019