Русия

Москва е обезпокоена от ареста на Николай Малинов за „шпионаж“ в полза на Русия

Москва е обезпокоена от ареста на Николай Малинов за „шпионаж“ в полза на Русия

 

Москва е обезпокоена от ареста на българския гражданин Николай Малинов за „шпионаж“ в полза на Русия. Работата на НПО „Русофили“, на която той е лидер, е насочена към развитие на връзките между двете страни, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова на редовния си брифинг за медиите.

 
В понеделник в България стана известно, че Николай Малинов е задържан за шпионаж в полза на Русия. Българският премиер Бойко Борисов призова да не се смесват междудържавните отношения и шпионският скандал около Малинов. Премиерът отбеляза, че всички неправителствени организации в България имат право да осъществяват дейност, припомня РИА Новости.

 

 

„Ние сме обезпокоени от тези обвинения, които бяха повдигнати на председателя на българската организация „Русофили“. Дейността на това НПО, както разбираме, е била насочена изключително към развитие на двустранното сътрудничество и укрепване на приятелските връзки между народите на нашите две страни“, заяви Захарова.

 

 

„Ние разчитаме, че правителството на България ще се въздържа от стъпки, които биха могли да поставят под въпрос сегашната положителна динамика в двустрарните отношения и ще бъде продължена съвместната работа по реализиране на постигнатите в последно време договорености, в това число и в хуманитарната и културната сфери за съхранение на обединяващото ни историческо наследство“, каза в заключение Мария Захарова.

 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

loading...
0
Русия

More in Русия

zaharova

Захарова за полския дипломат №1: Така мислят всички Наполеоновци… в лудницата

февруари 3, 2020
1378a692633d10c2928ef997c3d0c65b

Русия: България устрои голямо шоу с прогонените дипломати

януари 30, 2020
Winston Churchill, Franklin Delano Roosevelt and Joseph Stalin at the Yalta Conference, February 1945.   (Photo by Hulton Archive/Getty Images)

Русия публикува договореностите между Чърчил и Сталин за подялбата на Балканите

януари 28, 2020
big_russia-flag-std_1

Москва с официална остра реакция: Изгонването на нашите дипломати е провокация, която ще има последици

януари 25, 2020
big_1ddc

Русия за новия шпионски скандал: София изглежда глупаво

януари 24, 2020
1579630947

Путин назначи новия кабинет, постави най-важните задачи – икономически ръст и повишаване на доходите

януари 21, 2020