Коментари

От първа ръка: Европейците от Русе целуват краката на Бойко Борисов

От първа ръка: Европейците от Русе целуват краката на Бойко Борисов

8af5e81d0e1b412599f199678947dff6

 

 

Предизборното посещение на Бойко Борисов в Русе показва жалката същност на местните лакеи, които ме накараха да се срамувам, че съм русенец.

 

 

 

Всички посрещат премиера като някакво божество, пред което се кланят буквално до земята. Радост, почести и снимки с любимия ни министър-председател, който е дошъл да си види ратаите от русенския вилает.

 

 

 

Пламен Стоилов не може да насмогне за толкова кратко време да разкаже за великите постижения на партията, очаквайки потупване по рамото. А Пламен Нунев, като тартор на беленската групировка се смее оглушително, опитвайки се да пусне някой друга милиционерска шега.

 

 

 

 

Даскалицата от БДЦ (ГЕРБДиана Иванова подкани многократно г-н Борисов да се снимат, даже беше строила своите подчинени в очакване на държавната фотосесия.

Всички искат да пипнат божеството, да се отъркат в него и да му покажат своята преданост.

 

 

 

Като цяло посещението протече много мазно, с комунистически порядки и липса на всякакво човешко достойнство от страна на местните политици и служители на администрацията. Но въпреки горещото посрещане, г-н Борисов ясно заяви пред насъбралите се журналисти, че не иска да отговаря за болните проблеми на русенци.

 

 

„Всеки ден има добри новини за Русе, каза премиерът, опитвайки се да замаже положението. Но веднага след това започна с лошите – румънците не искали втори мост край Русе, за магистралата от Русе до Велико Търново не му се говорело, а успешният кмет Пламен Стоилов бил сменен за „освежаване на партията“.

 

 

 

Новите „освежители“ на ГЕРБ – Диана Иванова и Росен Даскалов обаче не миришат на цветя и рози. Лошият мирис може да е заради изтекъл срок на годност, или защото са партенки втора употреба.

 

 

Журналистите обаче не се сетиха да питат Борисов за „освежаването“ на въздуха в Русе. А русенци ежедневно се оплакват от „освежителите“ на РИОСВ – Монтюпе, ТЕЦ Русе, Оргахим, Лубрика…, но тази тема е табу и сега не трябва да говорим за нея.

След кратък монолог с журналистите, божеството от Банкя отиде да открие ремонтираната гимназия „Христо Ботев“.

 

 

 

След демонстративно паркиране на средата на улицата, господата от ГЕРБ се насочиха към входа на училището. Пламен Стоилов нареди на директора бързо да започне да рапортува, защото премиерът нямал време. Теодор Коцев веднага пое нещата и докладва, че децата са строени в очакване на Бойко Борисов. Днес не е 15-ти септември, но по стар комунистически обичай, учениците трябва да посрещнат лидера на партията.

 

 

Бойко Борисов пита учителките: „Харесва ли ви какво сме направили?“ А учителките с навлажнен поглед започнаха да остроумничат с елемент на „подмазване“, като окачествиха ремонта на училището като „магистрала на духа“. На Борисов мигновено му пораснаха криле и го повтори няколко пъти, мъчейки се да осмисли недоразумението. Пламен Нунев на свой ред като беленски папагал също повтори „магистрала на духа“ и в екстаз добави, че казаната от учителките глупост е „СУПЕР“.

 

 

 

От всичко видяно днес разбрах, че Русе за съжаление се е превърнал в една дълбока провинция, в която преживяват само преданите хора на партията.

Подробности очаквайте в следващия брой на „Дунавска Правда“.

 

 

Петър Симеонов

 

Дунав мост

loading...
Коментари

More in Коментари

rumqna_chenalova

Румяна Ченалова с разтърсващ анализ на разказа на свидетеля Петков за катастрофата

април 21, 2020
СЛАВИ-ГРИМЬОРКА8021-620x330

Слави Трифонов: Борисов излъга и трябва да понесе наказателна отговорност, но прокурорът е зает с друго

април 21, 2020
ef286a8569c8f0ddaadc142c453f05af

34 години след Чернобил: Радиация ли удари генерал Мутафчийски?

април 21, 2020
rumen_radev_bgnes

Радев: Смъртта на Милен Цветков осветли това, което грози българина: да стане жертва на беззаконието

април 20, 2020
img_1416425752

Плеймейтката-писателка Калина Паскалева: Надали детето е искало да убие Милен Цветков. Случват се такива неща

април 20, 2020
big_30_6440

Бенатова: Това момче уби Милен. Но други го свалиха от екран. Тогава вестниците не пишеха толкова, живият Милен не беше интересен

април 20, 2020