Политика

Симеон Сакскобургготски: Много направих за България, нямаше нищо лично, само патриотизъм

Симеон Сакскобургготски: Много направих за България, нямаше нищо лично, само патриотизъм

saks

 

 

 

В интервю за унгарското списание „MÚLT-KOR” Н.В. Симеон Сокскобургготски заявява, че при възникване на спорни обстоятелства около царските имоти е готов да си търси извънсъдебен път по казуса с царските имоти.

Интервюто бе разпространено от пресофиса на царя, пише „Актуално.ком“.

 

 

 

„Българското правителство реши да попита отново Конституционния съд дали всичко онова, което е поставено под мораториум, представлява наша законна собственост.

 

 

 

Страсбург, като последна инстанция, преди два-три месеца заяви, че докато България не изясни проблема в рамките на собствените си граници няма да прави нищо, затова замразява процедурата.

 

 

Не понасям конфликтите, искам да уредя нещата си по мирен път. И което е най-важно: вярвам в силата на диалога. Затова заявих, че можем да се разберем и по извънсъдебен път, ако възникнат спорни обстоятелства“.

Цар Симеон II припомня в отговор на журналистически въпрос предисторията на скандала.

 

 

 

„Когато наложиха мораториум върху собствеността ни под претекст, че трябва да се убедят, че тя наистина ни принадлежи. В действителност това обслужваше една единствена цел: чисто политически интереси. Не живеем на кой знае колко широка нога, от гората за деветдесет години не сме получили нито един лев доход, така че дори и само заради това смятам всичко това за унизително.

 

 

 

От друга страна, решението за атаката срещу мен бе взето от парламента, въпреки че такъв декрет парламентът може да вземе само в разрез с Конституцията. Стигнах до Страсбург, защото съм европейски гражданин. В Европа уважават частната собственост“, казва още царят.

 

 

 

В отговор на въпрос дали да когато се е завърнал в България му е минало през ум да стане отново коронован държавен глава, Симеон II казва:

 

 

 

„В това, че упълномощен от гражданите, замених наследената от предците ми царска мисия, с поста на министър-председател, нямаше нищо лично, завръщането ми беше продиктувано от патриотизъм. Мотивираше ме стремежът България да се присъедини към Европейския съюз и НАТО, като всичко това се осъществи. Много направих за страната“.

Източник: Petel.bg

loading...
0
Политика

More in Политика

borisov-yordania

Борисов: Над 1.2 млн. мигранти има в Йордания, длъжни сме да я подпомогнем в тази тежест, която е поела

октомври 13, 2019
аноловаbig_sdsa-696x330

Манолова обвини директно и персонално Борисов за тежката ситуация в България

октомври 13, 2019
герб-купуване-на-гласове-496x260

От сега: Задържаха човек на ГЕРБ купувал гласове за шайката

октомври 12, 2019
home_bXL2V_k9cS_j

Областна управителка с около 3 000 лева заплата агитира мизерстващи баби да гласуват за ГЕРБ

октомври 12, 2019
борисов сливен1

Борисов: Ще настоявам Брюксел да спре с непрестанните нападки към Турция

октомври 12, 2019
цветановград начало (1)

Посрещнаха Борисов в Търново с плакати „Добре дошъл в Цветановград“

октомври 12, 2019