Политика

Соломон Паси параноично: Има 68 шпиони само в Руското посолство в София! Знаете ли вица за Гарабед?

Соломон Паси параноично: Има 68 шпиони само в Руското посолство в София! Знаете ли вица за Гарабед?

пасиbig_1102

 

 

Бившият външен министър на България Соломон Паси обяви току що в ефира, че само в Руското посолство в София има 68 шампиони. Той заяви това, докато коментираше шпионския скандал в България.

 

 

Ето какво заяви по този повод Паси в „Тази сутрин” по БТВ:

 

 

 

„Първи въпрос. Има ли в България руски шпиони? Отговор – да. Само около 68 човека шпиони има в Руското посолство в София на „Драган Цанков”. Извън него са няколкостотин. Да, има такива, техните имена се знаят и ние може да кажем, който поиска как да получи тези имена.

 

 

 

Имахме великолепна възможност по повод отравянето на Скрипал в Лондон, да изгоним един-двама от тези шпиони,  което не го направихме. Защо не го направихме, не знам.

 

 

 

Дали тези момчета, които сега са ги обвинили, са шпиони, аз не знам, не мога да ви кажа. Но откровено казано, аз имам много по-високо мнение за руското разузнаване. То едва ли може да наеме шпиони, който да дойдат тук пред вас в БТВ и да обясняват, че не са шпиони.

 

 

 

Какви са тези шпиони, вие знаете ли вица за Гарабед шпионина?

 

 

Звъни един на една врата и пита: Тук ли е Гарабед? Отговарят му: Няма такъв човек. Звъни втори път, пита: Казаха ми, че тук е Гарабед? Казват му: Няма такъв човек. На третото позвъняване, човекът отвътре казва: А, Гарабед шпионина ли търсите? Той е на по-горния етаж.

 

 

Ако аз съм човек на отмъщението, бих пляскал на това, което се случва. Защото през 2005 година същият този русофилски кръг ме обвин в шпионаж в полза на Израел, заради това че аз като външен министър бях премахнал възможността Русия да има достъп до тайните на нашето Външно министерство. Нищо не излезе от този балон, но нервите на близките ми останаха.

 

 

 

Тогава имаше шифрови апарати и ги използваха във Външно министерство. Русия дешифрираше съобщенията в София, и имаше достъп. Сега това не може да се повтори, защото има интернет.”

 

Петел

loading...
0
Политика

More in Политика

1568050328

Малинов: Русофилството е планетарна идея, кауза, на която съм се посветил, за това ли ме преследват?

септември 11, 2019
orig

Внасят в прокуратурата сигнал за подготовка на преврат срещу Бойко Борисов, по форумите тече веселба

септември 11, 2019
reshetnikov

Ген. Решетников: Това е лудница. Ако имаме шпиони, ДАНС не може и да предположи кои са тези хора

септември 10, 2019
thumb_910x0_Радев

Радев: Здравият разум напуска управляващите, обвиненията за шпионаж в полза на Русия са абсурдни и нелепи

септември 10, 2019
петковbig_31_1

Румен Петков: Да сложат белезници и на Борисов, сам призна, че работи за чужда държава

септември 10, 2019
big_1

Това, което се случи вчера, е страшно! 4 часа никой нищо не ми обясни! Това е сплашване! Като съм само свидетел, защо бяха белезниците

септември 10, 2019