Важно

Управление на София чрез пряка демокрация и местни референдуми предлага кандидат за кмет на София

Управление на София чрез пряка демокрация и местни референдуми предлага кандидат за кмет на София

Управление на София чрез пряка демокрация и местни референдуми са двата основни акцента в програмата на независимия кандидат за кмет на София Радослав Каратанчев, издигнат от гражданското сдружение „Сила“. Той представи своите приоритети, заедно с представители на сдружението, на пресконференция в националния пресклуб на БТА.
Каратанчев ще въведе пряката демокрация чрез свикване на седмични срещи с граждани, на които ще се вземат важните решения за града, а след това ще бъдат разглеждани и от Столичния общински съвет /СОС/. Каратанчев предвижда предавания на живо от заседанията на СОС и напълно прозрачна работа на общинската администрация, която ще публикува всичко свършено или предстоящо на сайта на общината.
Кандидатът за кмет представи пет основни приоритета от изключително според него значение за бъдещето на града. Ако не ги изпълни до шест месеца, сам ще си подаде оставката, обеща той. Сред тях са ликвидирането на фирмата за паркинги и гаражи, и създаването на онлайн платформа за събраните средства за поетапното изграждане на безплатни, видеоохраняеми, подземни паркинги. Негови приоритети са също връщането на зелените прилежащи площи на собствениците и етажната собственост, както и дигитализация, прозрачна отчетност и публична достъпност на всички обществени поръчки на Столичната община в интернет.
Каратанчев заяви, че предизвиква всички кандидати за кмет на София да преминат с него през финансова ревизия, като физически лица, а също през детектор на лъжата и тест за употреба на забранени медикаменти.

loading...
0

More in Важно

палятbig_0000205299-middle_1_

Огромна промяна чака всички шофьори, новите коли вече са задължени да имат…

ноември 10, 2019
румен радев портрет

Президентът отказа да подпише указа за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор

ноември 7, 2019
възраст0000428474-article2

Готвят ни следизборна честитка: Възрастта за пенсиониране скача, а ранното става по-трудно

ноември 4, 2019
big_1fae

Нови правила за парното влизат в сила от следващия месец – как ще се отрази на сметките ни?

септември 28, 2019
знациbig_eee

Важно за всички шофьори! Въвеждат нови правила и знаци, разучете ги добре

септември 9, 2019
phpni9reg_800x_

Безпрецедентно! ДАНС иска безконтролен достъп по всяко време до данните за всички деца и студенти в България

август 9, 2019