Важно

Управление на София чрез пряка демокрация и местни референдуми предлага кандидат за кмет на София

Управление на София чрез пряка демокрация и местни референдуми предлага кандидат за кмет на София

Управление на София чрез пряка демокрация и местни референдуми са двата основни акцента в програмата на независимия кандидат за кмет на София Радослав Каратанчев, издигнат от гражданското сдружение „Сила“. Той представи своите приоритети, заедно с представители на сдружението, на пресконференция в националния пресклуб на БТА.
Каратанчев ще въведе пряката демокрация чрез свикване на седмични срещи с граждани, на които ще се вземат важните решения за града, а след това ще бъдат разглеждани и от Столичния общински съвет /СОС/. Каратанчев предвижда предавания на живо от заседанията на СОС и напълно прозрачна работа на общинската администрация, която ще публикува всичко свършено или предстоящо на сайта на общината.
Кандидатът за кмет представи пет основни приоритета от изключително според него значение за бъдещето на града. Ако не ги изпълни до шест месеца, сам ще си подаде оставката, обеща той. Сред тях са ликвидирането на фирмата за паркинги и гаражи, и създаването на онлайн платформа за събраните средства за поетапното изграждане на безплатни, видеоохраняеми, подземни паркинги. Негови приоритети са също връщането на зелените прилежащи площи на собствениците и етажната собственост, както и дигитализация, прозрачна отчетност и публична достъпност на всички обществени поръчки на Столичната община в интернет.
Каратанчев заяви, че предизвиква всички кандидати за кмет на София да преминат с него през финансова ревизия, като физически лица, а също през детектор на лъжата и тест за употреба на забранени медикаменти.

loading...
0

More in Важно

big_1fae

Нови правила за парното влизат в сила от следващия месец – как ще се отрази на сметките ни?

септември 28, 2019
знациbig_eee

Важно за всички шофьори! Въвеждат нови правила и знаци, разучете ги добре

септември 9, 2019
phpni9reg_800x_

Безпрецедентно! ДАНС иска безконтролен достъп по всяко време до данните за всички деца и студенти в България

август 9, 2019
рановсd513fd2b70957c0fe22f42cc906c54ee54c36851

Правиш 7 нарушения на пътя – оставаш без книжка! Кои са те?

юли 29, 2019
b_hacker-password-fed1a98d66

Ето ги отговорите: Ако сте установили, че данните ви са изтекли, НАП ви съветва да направите следното

юли 26, 2019
Pepa-Somleva2019

Пепа Сомлева: Държавата фалира при доказване на тероризъм в НАП, ще плаща на 5 млн. души

юли 26, 2019