ОБЩЕСТВО

БНР върна Силвия Великова в ефир, след като всички отказаха да водят вместо нея

БНР върна Силвия Великова в ефир, след като всички отказаха да водят вместо нея

 

phplhcgwx_800x_

 

 

След огромния скандал, който сътвори, ръководството на БНР върна съдебния ресор на Силвия Великова и от следващата седмица тя отново ще води сутрешния блок.

Новината съобщи самата Великова в личния си Facebook профил.

 

 

 

„Около осем часа тази вечер получих обаждане от генералния директор на БНР, който ме уведоми,че съм върната в съдебния ресор, но ще има втори човек, който да осигурява плурализма в него!!! От следващата седмица ще водя отново сутрешния блок“ – написа Силвия Великова.

 

 

 

Тя благодари на всички, които са я подкрепили, но отбеляза, че „развръзката изглежда успех, но за съжаление – дори и в личен план, не е повод за ликуване“.

 

 

 

Само за ден ръководството на БНР сътвори огромен скандал – програма „Хоризонт“ днес осъмна с нов директор и с отнет съдебен ресор на Силвия Великова. На журналистката беше съобщено също така, че повече няма да води предаването „Преди всички“.

Новото ръководство на „Хоризонт“ е молело всички водещи да заемат мястото на Силвия утре в сутрешния блок, всички обаче са отказали.

 

 

Междувременно журналисти от всички медии започнаха да се организират за протест и други форми на солидарност към Силвия Великова.

Тази вечер пък стана ясно, че за първи път в историята „Хоризонт“ спира излъчването си от 6 до 11 ч. в петък. Официалното обяснение е профилактика на предавателите.

 

 

Редовно се случва да има профилактика, но винаги има подсигурени резервни мощности, коментираха журналисти от БНР. Те разкриха, че съобщението за профилактика им е пратено в късния следобед, когато се разбра, че недоволствието от отстраняването на Силвия Великова от ефир и забраната й да води съдебния ресор, е ескалирало. Тогава изрично им е било казано да подготвят новина за „планираното спиране по технически причини“, но да не я пускат до второ нареждане.

 

 

 

Оф нюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024