Политика

Борисов: Не виждам връзка между отношенията ни с Русия и шпионския скандал, аз нямам никаква роля

Борисов: Не виждам връзка между отношенията ни с Русия и шпионския скандал, аз нямам никаква роля

Борисов: Не виждам основание да се свързват отношенията ни с Русия и шпионския скандал

 

 

Не виждам никакво основание да се свързват отношенията ни с Русия и шпионския скандал. Това каза в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов. Нямаме нищо против хората, които обичат Русия. Бил съм и в Кремъл, бил съм и в Белия дом. Това, че някой си е правил срещи, си е негова работа, ние не се бъркаме. Това че някой си прави събори и пее руски песни, по никакъв начин не сме пречили. Но със службите работим по различни хора и процеси – както беше преди години с Денис Ершов и Майкъл Чорни.

 

 

Ако знаех, че купуването на най-добрия самолет ще предизвика такава злоба, сигурно изобщо нямаше да се занимавам. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

 

 

 

„Идеята беше с военния министър да вземем най-добрия самолет за българската армия“, обясни Борисов. Той добави, че няма нито едно перо или направление, по което работят министрите от този кабинет, да е по-слабо от предишни години: „Всяка година вдигаме доходите с минимум 10%, превъоръжаваме армията, МВР разкрива всички убийства, направи се много за образователната инфраструктура, видяхте как е станала НСА, борбата с контрабандата, корупцията. И във всяка една сфера. БВП никога тази държава не е имала по-голям.

 

 

 

Най-голямата компания в Европа ни остави да спорим с Турция и съревнованието още не е приключило. Отесняха магистралите. Откакто сме ние, София е по-чиста от Берлин“, коментира още министър-председателят.

 

 

 

 

Нашата геополитическа ориентация, подкрепена от всички партии, преди ГЕРБ да го има, само ВМРО май го е имало тогава, сме приели пътя ЕС – НАТО. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание във връзка с разразилия се шпионски скандал, предаде репортер на Aгенция „Фокус“.

 

 

 

 

„С „шпионския“ скандал се опитват да се поставят на една плоскост отношенията ни с Русия. Когато има нещо, с което не сме съгласни, МВнР реагира така, както реагират и в Унгария да речем. Не виждам никакво основание да се свързват едното и другото. Второ, когато руски олигарси се опитват да правят проекти в България, свързани с нашия Военнопромишлен комплекс и всичко останало, нашите служби работят по тази тема заедно с партньорски други служби и го прави прокуратурата.

 

 

 

 

Аз нямам никаква роля в този процес. Ние дори с нашия кмет в Казанлък сме участвали на „Копринка“ в мероприятията. Краси Велчев е председател на Комисията за българо-руско сътрудничество в парламента. Нещо повече, понеже вчера завършиха преговорите, но ще изчакаме до 17, ще обявим какво сме направили вчера. Ще проявим търпеливост и мълчание. Всеки има право да развива своята дейност в НПО-та. Едните подкрепят религия, други култура, трети обичат Русия, други Америка, коментира още премиерът.

 

 

Източник: „24 часа“, Фокус

 

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024