Политика

И Борисов стана протестиращ, изригна срещу шефовете на БНР: Главанаци! Искам им оставката

И Борисов стана протестиращ, изригна срещу шефовете на БНР: Главанаци! Искам им оставката

 

big_1e8e

 

 

Главанаци, главанаци е точната дума. Имам чувството, че го правят нарочно“, с тези думи премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти в Русе отстраняването от ефир на журналистката от БНР Силвия Великова, чийто ресор е съдебната система.

 

Попитан кой го прави, премиерът Борисов отговори: „И аз не мога да схвана кой“.

 

Когато научих вчера за свалянето на Силвия Великова, аз ѝ се обадих лично. Може би от 20 години, като главен секретар тя ми беше криминална журналистка, отговаряше за МВР, после като кмет и като премиер ме е отразявала. Даже и на празници, винаги сме се поздравявали, вярвам, че тя ще го каже. Като чух за тази глупост, която са сътворили, обадих се все пак тя да ми потвърди, тя ми каза, разпоредих се“

 

Това разказа министър-председателя импровизиран брифинг по повод отстраняването от ефир на Силвия Великова.
Аз не го познавам директора на БНР и никога не съм го виждал, освен, ако така някъде случайно не е застанал до мене. Но нито съм участвал, нито съм казвал нещо за избора му, но помолих да му предадат, защото изпълнителната власт само дава парите, а не се меси, обаче съм и председател на партия, което ме прави шеф на най-голямата ПГ в парламента, която е гласувала за неговия избор, и ако не оправи това безобразие, днес сутринта няма да дойда в Русе, ще отида в парламента и ще поискам от ПГ да му вземе оставката или да му поиска оставката.

 

Какво повече да направя – главанаци е точната дума. Как могат да и то днес, имам чувството, че го правят нарочно. И аз вече не мога да схвана и кой? Защото да правиш такава глупост в този ден“.

 

Запитан дали вижда в казуса намесата на ДПС или на прокуратурата, отговори: „Не мога да кажа кой, аз знам какво щях да направя като председател на ГЕРБ, ако не я бяха върнали“.

 

Час след тази реакция на министър-председателя шефът на „Хоризонт“ Николай Кръстев подаде оставка.

 

Запитан дали вижда в казуса намесата на ДПС или прокуратурата отговори: Не мога да кажа кой, аз знам какво щях да направя като председател на ГЕРБ, ако не я бяха върнали“.

 

 

ГЕРБ няма да плаща на медии за политическа реклама за изборите

 

Борисов каза, че ГЕРБ няма да дава пари за реклама по време на предизборната кампания както на разпространилия без разрешение снимки с интимно съдържание сайт ПИК, така и на други медии. Той омаловажи значението на случая със снимките, насочени срещу кандидата за кмет на „Демократична България“ Борислав Игнатов като постави медиите под един знаменател: „Скандалът с ПИК е като скандалът с „Бивол“ и много други телевизии и радиа.

 

На евроизборите сме дали на огромния брой медии от партийната субсидия, сега не даваме на никой. Това съм разпоредил. Така че за политическа реклама пари ПИК няма да получи от нас, но няма да дадем и на другите медии, защото смятам че и те по същия начин прекаляват в други сфери. Това, което можем да направим, е да не им даваме пари за политическа реклама. Точка.“

 

 

 

Едновременно с това от думите на премиера се разбра, че това не се отнася за парите за реклама на европроекти, които медиите получават чрез министерствата. „На министерствата не се месим“, каза Борисов с уговорката, че Министерският съвет няма договор с ПИК.

 

 

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024