Политика

Малинов на събора на русофилите край яз. Копринка: Удариха ме тези, които виждат Русия като свой конкурент

Малинов на събора на русофилите край яз. Копринка: Удариха ме тези, които виждат Русия като свой конкурент

6c6a264cd7b3c6ca9aa5f1808b807204

 

 

„Първо, искам да честитя на хората Кръстовден”, съобщи обвиненият в шпионаж Николай Малинов, който участва на събора на русофилите на язовир „Копринка”, предаде БГНЕС.

 

„Това е голям кръстопът, оценките са много полярни. Аз не смятам, че ние като патриотична организация трябва по някакъв начин да участваме в тази поляризация на настроенията в обществото. Много голямо впечатление ми направи изказването на Мария Захарова, която – от една страна постави въпроси за справедливостта и несправедливостта на обвиненията към нас, – същите, които политици от целия спектър на политиката в България и Русия – от крайно ляво до крайно дясно, поставиха – но това не бива да поставя под въпрос икономическите отношения България – Русия; и връзките между двете страни до степен, в която те да бъдат спрени и спънати”, съобщи Малинов.

 

 

На въпрос дали е шпионин и от кого е атаката, насочена към него, Малинов допълни, че въпросът дали е шпионин, е смешен. „Няма нито един факт, който да се коментира в тази посока; а това че ние сме правили планове да налагаме свои идеали и ценности в обществото – няма нищо по-естествено в едно демократично общество това да се случва”, съобщи Малинов.

 

 
„Неадекватни и неактуални са коментарите и изказванията на Великобритания и САЩ, тъй като няма шпионски скандал, няма шпионство. Всички мои тези можете да прочетете още миналата година в книгата ми „Позиция”. Тези позиции са защитавани от мен публично, какво шпионство? Контактите ми в Русия ли са тайни, или контактите в България са тайни?”, попита Малинов.

 

 

 

„Абсурдно е да коментираме темата „шпионство”, можем да коментираме цели и идеали, които ние отстояваме, и сме ги отстоявали единствено и само по законен начин”, уточни Малинов.

 

 

 
„Удариха ме сили, които не желаят мира, мирното сътрудничество и конкуренцията на мирна основа между нациите да бъде доминантна в международните отношения. Тези, които виждат в Русия своя конкурент, а ние виждаме в русия своя брат, без който българската славяно-православна държава не може да просъществува и да оцелее в тази вихрушка, която предстои на планетата в следващите десетилетия”, допълни бившият издател на в-к „Дума”.

 

 

„Самия факт, че някого подразнихме с нашия 16-годишен опит да правим конкурси, фестивали, събори, кабинети за изучаване на руски език, както и всичко, което правим по линия на православието, белогвардейците, червеноармейците и др., явно на някого критичната маса от над 80% българи-русофили му дойде в повече”, завърши Малинов.

 

 

Спецслужбите са предотвратили опит за провокации срещу събора на Национално движение „Русофили“, твърди Lupa.bg.

По  информация на сайта вчера крайнодесни формации са се готвели в социалните мрежи да се съберат край язовир „Копринка“ и да попречат на русофилите да проведат нормално събора си.

 

 

Засилено полицейско присъствие днес има в целия казанлъшки район, а на поляната, където са последователите на обвинения за шпионаж лидер на движението Николай Малинов, има и жандармеристи.

 

 

 

 

Самият Малинов се появи на събора заедно със своите заместници и обграден от десетки членове на „Русофили“ с червени знамена. Там се очакваше да се появи и руският посланик Анатолий Макаров.

 

 

„Европа е по-силна с Русия“ е мотото, под което протича съборът тази година.

 

 

 

 

Съборът на „Копринка“ обикновено протича освен с присъствието на членове на „Русофили“, и на привърженици и депутати от „Атака“, както и представители на организации като българския клон на „Нощните вълци“, известни още и като рокерите на Путин. Сред българо-руските знамена не са рядкост потрети на Путин или съветското знаме със сърп и чук.

 

Лупа БГ, Епицентър

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024