Политика

Пародия! Фалшиви профили на Иванчева и Чикагото готвели „преврата“, който „страхува“ управляващите

Пародия! Фалшиви профили на Иванчева и Чикагото готвели „преврата“, който „страхува“ управляващите

фалшивиbig_1cdc

 

 

Кореспонденция от фалшиви Фейсбук профили е в основата на сигнала за „организиране на държавен преврат“, внесен днес в прокуратурата от Йордан Бонев, пише „Факти.бг“.

 

 

 

Бонев – син на Венци Чикагото – заедно с Бисер Миланов-Петното беше един от най-активните участниците в протестите в защита на кабинета Орешарски през 2013-2014 година.

 

 

 

Въпросният гражданин твърди, че разполага с „тайни чатове и записи, доказващи, че протестите срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор са финансирани от банкера Цветан Василев и бизнесмена Иво Прокопиев, а на най-активните били обещани хиляди левове“, пише „Офнюз“.

 

 

В сценария на заверата според него са включени също така и извънпарламентарното обединение Демократична България, бившият кмет на Младост Десислава Иванчева, Сдружение Боец и разследващият сайт „Биволъ“.

 

 

„Сензационните разкрития“ на Бонев бяха разпратени до някои медии още снощи, с приложени факсимилета от чат кореспонденция, и бяха тиражирани подробно и безкритично от няколко медии.

 

 

 

„Призовавам всички институции – Бойко Борисов, Румен Радев, всички парламентарно представените партии, ЕК, да вземат позиция за този сигнал, който пускам. Същевременно очаквам и прокуратурата да се съобрази с моя сигнал и да предприеме съответните мерки срещу Христо Иванов, срещу Иво Прокопиев. Целта е създаване на хаос в държавата, саботиране на прокуратурата, саботиране на съдебната система и сваляне на кабинета „Борисов 3“, каза Бонев при внасянето на сигнала си до прокуратурата.

 

 

Съшито с бели конци

 

 
В сигнала на Бонев са приложени чатове, които „разкриват“ заговора срещу властта. Участниците в тях уж са родният му баща – излезлия наскоро от затвора Венци Ангелов-Чикагото и Десислава Иванчева. От разпространените скриншотове на въпросната кореспонденция обаче съвсем ясно се вижда, че става дума за фалшиви профили. Използваният от нарочената за Иванчева е създаден само преди три дни!

 

 

Снощи на истинския си профил Чикагото пусна следното обяснение за скандала (б. ред. – запазени са оригиналният правопис и пунктуация):

 

 

ВЕНЦИ АНГЕЛОВ – ЧИКАГОТО, РУСЕ 10/09/2019 Г…!!!!

Здравейте, Скъпи Приятели…!!!

ХА…ХА..ХА..ХА…!!!!

ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СТАВАМ СВИДЕТЕЛ на АБСОЛЮТНА ЛЪЖА, ИЗМАМА и МАНИПУЛАЦИЯ…!!!!

КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДА УПОТРЕБИ СИНА МИ – ЙОРДАН БОНЕВ СРЕЩУ МЕН – ЕДИНСТВЕНО И САМО – АЛ КАПОНЕ – БОЙКО МЕТОДЕИВ БОРИСОВ и НЕГОВИТЕ НЕГОВИЯ ПРИЯТЕЛ – ШИШИТО – ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ…!!!

ПОСОЧЕНИТЕ ЧАТОВЕ СА АБСОЛЮТНА МАНИПУЛАЦИЯ, ЛЪЖА и ИЗМАМА..!!! ПОГЛЕДНЕТЕ ИЗПИСАНОТО МИ ИМЕ В ЧАТОВЕТЕ ТАМ – Venysislav, А АЗ СЕ ИЗПИСВАМ – Ventsislav Angelov , ПОГЛЕДНЕТE ИМЕТО НА ЧАТА – Desislava, А ТЯ СЕ ИЗПИСВА – Dessislava Ivancheva

НИКОГА И ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ СЪМ ВОДИЛ ДИСКУСИЯ С ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА ДА УЧАСТВАМ В КАКЪВТО И ДА Е БИЛО ПРОТЕСТ ПРОТИВ ИЛИ ЗА ГЕШЕВ…..!?!?!?! НИКОГА…!?!?!?

УТРЕ ЩЕ ПУБЛИКУВАМ ЦЕЛИЯТ МИ ЧАТ МЕЖДУ МЕН И ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА, ЗА ДА СТАНЕ ТОЧНО И ЧСНО, ЧЕ НЯМА КАК ДА СЪМ АЗ УЧАСТНИК В ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА, КАКЪВТО И ДА Е БИЛО ЗАГОВОР ЗА СВАЛЯНЕ НА КАБИНЕТА , ГЕШЕВ ИЛИ КОЙТО И ДА Е БИЛО…!!!

 

 

 

„Разкритията“ на Бонев бяха коментирани и от другата „заговорничка“ – Десислава Иванчева, която бе доста по-лаконична, но се изказа в същия дух:

„Крадливите некадърници не само сертификат без грешки не могат да направят, но и да направят фалшив профил дори…“

 

„Как никой не забеляза, че този човек е направил елементарен гаф със скрийншотите, като е писал от фалшив профил – моят профил е с двойно „SS“ – DeSSislava Ivancheva, неговият – DeSislava Ivancheva. Имал бил видео и, видите ли, имаме голяма новина – „Десислава Иванчева не била съгласна с управлението и била организирала протести“, да добре, чудесно, но аз никога не съм крила, че не съм съгласна с тази система, с начина на управление на държавата ни, с начина, по който се разпределят данъците ни, включително и с начина, по който се избира главния прокурор, както не са съгласни 48% от българските граждани (статистически данни, излъчени в емисия на БТВ).“

 

Офнюз, Петел, Факти БГ

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024