Коментари

ПИК се заяде с властта: Силвия Великова – личната журналистка на Бойко Борисов

ПИК се заяде с властта: Силвия Великова – личната журналистка на Бойко Борисов

660_376f29426b7f5ef8fdb8634c7d0e092f

 

 

 

Персоналната журналистка на премиера Бойко Борисов е Силвия Великова.

Това разбра България след разкритията на министър-председателя днес, че тя го отразява от години и се чуват по телефона. Само от снощи до днес – няколко пъти.

 

Резултатът от разговорите е на лице – каквото и да прави или не прави, работи или не, показва цялата истината или не, зове към бунтове и протести или не, Силвия Великова си остава пожизнено в БНР.

 

 

Никой генерален директор на националното радио не може да я понижава, наказва, камо ли отстранява, защото после тя ще звънне на Борисов и той ще му иска оставката…

 

 

Шефът на „Хоризонт“ подаде веднага такава, опозорен от натиска. А и защото е ясно, че оттук нататък истинският директор на БНР е Силвия Великова. Която и досега е била шеф на радиото в сянка, който редовно се чувал с премиера.

Оттук нататък никой генерален директор на държавната медия няма да смее да я пипне с пръст, няма да посмее дори да я пенсионира след години…

 

 

 

Борисов се погрижи за нейното доживотно трудоустрояване, сякаш да си водещ и репортер е някаква професия по право, с привилегии. Така че, уважаеми слушатели на БНР – генералният директор може да се казва всякак, но Силвия Великова, пардон – г-жа Великова, е човекът, управляващ радиото.

 

 

 

И нещо повече – тя е официалната правителствена журналистка. Недосегаема и бетонирана лично от премиера Борисов, може да си прави, каквото иска, защото заради нея той е готов дори да обижда други служители и директори в БНР, наричайки ги „главанаци“. В името на кефа и трудоустрояването на г-жа Великова.

 

 

Нищо, че ръководството на БНР, избрано от независимия орган СЕМ, съставен от независимия български парламент, ясно обясни в декларация причините за понижаването на Великова – тотална липса на обективност и ползване на държавния ефир за частни цели, призовавайки слушателите да протестират срещу властта.

 

 

Да ви е ясно също, че когато Великова отиде на събитие, пита от името на министър-председателя на България, с когото говори редовно, оплаква му се, а той я утешава.

 

 

По-честно ще е Борисов да я назначи направо за вечен директор на БНР. 

Тогава ще си знаем. И ме е яд само, че Михаил Билалов и Искра Ангелова явно не са имали телефона на премиера, когато свалиха предаванията им от БНТ. Много харесвах и „Стани богат“, и „Нощни птици“. Не съм подозирала, че с едно позвъняване на премиера, ще могат да ги спасят от сваляне в ефира…

 

 

Но може би Билалов и Ангелова са по-малко важни от г-жа Великова, защото не си говорят редовно с премиера. Така е и с нас в ПИК. От седмица ни плюе кой както си иска за големия грях – да покажем истината и да не позволим обществото да гласува заблудено за политиците на местните избори.

 

 

Оказва се, че когато не си медия на подсъдим олигарх, да си вършиш работата е грях. Че даже ни нападат, че сме близки до ГЕРБ и властта, макар да не сме имали честта да се чуваме по телефона редовно с премиера. Нито да залягаме по дуварите в Бояна за тайни срещи с него.

 

 

Сега стана ясно, че съдят по себе си. Мислят, че и ние като тях звъним на Борисов да се трудоустрояваме пожизнено.

Случаят с г-жа Великова го доказа – двойният им морал да се правят на опозиция, а да си приказват с властта. Да се жалват и да получават помощ от него, когато стане напечено.

 

 

 

Лъсна, че това са зависимите от властта медии и правителствени журналисти.

 

 

 

 

Да не забравяме: Всичко това става с подкрепата на цялата опозиция – Корнелия Нинова подкрепи от трибуната на парламента намесата на политиците в БНР и даже призова за такава и в други медии, включително частни. А пък Христо Иванов от ДеБъ отиде на партиен протест да брани Великова…

 

 

 

Толкова за независимостта на медиите и свободата им.

 

Звездомира Мастагаркова, ПИК

 

pik.bg

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024