Политика

Рашидов: Плюят ни като каруцари! Айде стига с тая свобода на словото

Рашидов: Плюят ни като каруцари! Айде стига с тая свобода на словото

 

Улицата започва да кадрува, а отговорността се прехвърля само на ръководството на медиите. Това заяви в „Денят започва“ с Георги Любенов председателят на медийната комисия в парламента Вежди Рашидов по повод спирането на сигнала на БНР тази седмица.

 

 

„Стига с тази свобода на словото! Кое не му е свободно? Всички ни плюят като каруцари, кое не му е свободно? Стига вече сме се заигравали, всички ние имаме нужда от тази свобода, тя не е само на медиите. Слободията обаче минава границите на свободата. Много странно кои реват най-много за свободата – едни и същи. Мен ме притеснява, че започва едно израждане на държавността. Улицата започва да кадрува и да нарежда нещата, а един само носи отговорността“, коментира Вежди Рашидов.

 

 

 

Бившият министър на културата заяви, че би подкрепил да се вдигне бюджета на БНТ. „Има нужда. Дефицит, който е трупан години наред, не може да се оправи за пет минути. Телевизията трябва да бъде оздравена“, смята той.

 

 

 

Може да има оптимизиране на състава, ако той е раздут. Реформата е промяна и на програмни схеми – нови програми, по-атрактивни, по-гледаеми.

 

 

 

БНТ трябва да излъчва един продукт, който да се консумира. Защо нещо да се излъчва, ако няма кой да го гледа, категоричен е Вежди Рашидов. Дефицит, който е трупан години наред, не може да се оправи за пет минути, допълни той

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024