ОБЩЕСТВО

Семейството на Андрей Монов иска възобновяване на делото срещу Полфрийман

Семейството на Андрей Монов иска възобновяване на делото срещу Полфрийман

 

Семейството на Андрей Монов внесе жалба в прокуратурата с искане за възобновяване на делото срещу осъдения за убийството на сина им – Джок Полфрийман. „Вярвам и за това внасяме тази жалба, не мога да им влияя, но съм убеден, че това ще бъдат хора морални, които ще вземат правилното решение”, каза Христо Монов, баща на убитото от Полфрийман момче, съобщава Нова телевизия.

 

 

Засега бащата на Андрей няма да се присъединява към протестите срещу предсрочното освобождаване на австралиеца, но кани приятелите на сина си и всички българи, които се чувстват жертви на българското правосъдие, на 26-ти септември.

 

 

„Единственото, което мога да им кажа е, че ги подкрепям и им благодаря. Най-големият ще е тук на площад „България“, който го е измислил поклон пред търсенето на този символ, защото синът ми благовенееше пред името на родината”, допълни Христо Монов.

 

 

 

Той настоява съдиите Калин Калпакчиев и Весислава Иванова да излязат публично и да защитят решението си за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман.

 

 

 

„Сълзи не са ми останали да плача, но няма да оставя да се гаврят с паметта на сина ми. Трябва да се противопоставя на това беззаконие. Не просто, за да спася гаврата с паметта на моя син, а за да махнем от българската съдебна сиситема двама души, които поругават закона. Председателят на състава г-н Калпакчиев и членът на състава г-жа Иванова”, споделя опечаленият баща.

 

 

Монов допуска, че решението на съдийския състав може да е мотивирано от странични фактори и причини. „Излиза, че са неморални, може би са мотивирани по друг начин. В българския съд за съжаление работят тези двама души, които злепоставят съда като институция, която гарантира справедливостта”, заяви той пред Нова телевизия.

 

 

 

Според бащата на Андрей Монов Полфийман не може да се поправи. Казва го не само като баща, а и като психолог с над 20-годишна клинична практика. В четвъртък той няма да отиде на гробището, а пред Съдебната палата, за да протестира за справедливост.

 

Гласове

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024