ОБЩЕСТВО

Тревожно: Убиецът Джок Полфрийман може да избяга от България съвсем скоро!

Тревожно: Убиецът Джок Полфрийман може да избяга от България съвсем скоро!

zx860y484_3967569

 

 

В закона не е определен какъвто и да е срок за произнасянето на Върховния касационен съд. Напълно е възможна е хипотезата лицето да получи документи за самоличност и да напусне България. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на Нова тв. 

 

 

„Веднага щом получи документите си за самоличност, Джок Полфрийман ще може да напусне пределите на България, без никакъв проблем“, каза тя. Сотир Цацаров вече поиска Върховния касационен съд да спре условното освобождаване на австралиеца.

 

 

 

 

Въпросните документи могат да станат с бърза поръчка за ден и граничите власти няма да могат да спрат австралиеца.

В момента лицето е свободен гражданин. Няма никаква забрана той да напусне страната и може да направи това, след като получи документите си, добави тя.

 

 

 

В закона обаче нямало определен срок за произнасянето на съда. В случай, че развитието пред ВКС е такова, каквото главният прокурор е поискал, ще е налице основание за задържане на лицето. Тогава ще се използват институциите за международна правна помощ за връщането на лицето в България за доизтърпяване на наказанието .

 

 

 

„Ако се възобнови това производство, ако се отмени определението на Софийския апелативен съд, ще е налице основание отново да бъде задържан. Ако е в чужбина, ще се използват институтите за международна правна помощ, за да бъде върнато лицето в България за доизтърпяване на наказанието”, заяви Арнаудова.

 

 

Реагирахме пълно адекватно и максимално бързо, според рамките на закона, подчерта Арнаудова.

 

 

 

Що се отнася до скандала с порно снимките на приятелката на кандидат кмет на София, Арнаудова каза, че е имало разследване, което се е провело във варненската прокуратура. В момента то не е приключило. Не е сезирана прокуратурата от пострадало лице.

 

Блиц

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
милошев

Наш професор: Учените разработват метод за създаване на бебе от два мъжки индивида

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024