СВЯТ

Тръмп пред ООН: Бъдещето не принадлежи на глобалистите, а на патриотите

Тръмп пред ООН: Бъдещето не принадлежи на глобалистите, а на патриотите

 

тръмп оон2

 

„Ако искате свобода, гордейте се с вашата страна. Ако искате демокрация, дръжте се за своя суверенитет и ако искате мир, обичайте своята нация. Мъдрите лидери винаги поставят на първо място доброто на собствения си народ и своята страна. Бъдещето не принадлежи на глобалистите, бъдещето принадлежи на патриотите. Бъдещето принадлежи на суверенни и независими нации, които защитават своите граждани, уважават своите съседи и почитат различията, които правят всяка страна специална и уникална“, подчерта американският президент.

 

Тръмп, който е съсредоточил мандата си около лозунга „Америка на първо място“, използва речите си от 2017 г. и 2018 г. , за да защитава и насърчава значението на националния суверенитет – послание, което се сблъсква с по-глобалистичния облик на световната структура. Тези ценности често са критикувани в САЩ, особено неговият акцент върху охраняването на американските граници.

 

Тръмп използва речта си, за да коментира и продължаващата търговска война с Китай, заявявайки, че в основата на визията му стои „амбициозна кампания за реформиране на международната търговия“.

 

„Десетилетия наред международната търговия е лесно експлоатирана от държави, действащи от лоши подбуди. Тъй като работните места бяха възложени на външни изпълнители, малка шепа стана богата за сметка на средната класа“, заяви президентът.

 

Очакваше се Тръмп да засегне нарастващото международно напрежение с Иран в речта си, което ще заеме централното място в събитията през деня в ООН и да каже на делегатите, че САЩ не искат конфликт с други държави, но че самият той „никога няма да пропусне да защити интересите на Америка“.

 

Тръмп срещна подкрепа за твърдата си позиция спряо Иран в понеделник, когато Великобритания, Франция и Германия се присъединиха към САЩ в обвиненията срещу Техеран за нападенията по-рано този месец срещу ключови петролни съоръжения в Саудитска Арабия. Този ход бележи значителна победа за САЩ, които се опитват да привлекат европейските нации на своя страна в кампанията си за „максимален натиск“ срещу Техеран. Миналата година САЩ се оттеглиха от ядрената сделка с Иран от 2015 г., въпреки критиките на съюзниците си.

 

Оттогава насам САЩ наложиха серия от санкции, включително и срещу Централната банка на Иран миналата седмица.

 

Гласове

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024