Коментари

Тук няма петрол, газ или нещо за износ. Има Бойко Борисов

Тук няма петрол, газ или нещо за износ. Има Бойко Борисов

 

71120e8c7488905f2490aa6043622e49

 

Както някои жени се раждат по-красиви от другите, а някои мъже по-силни от останалите, държавите също не са еднакви по геостратегически или човешки ресурси. Бразилия например гъмжи от талантливи футболисти. Това нейно богатство, тя изнася по света. Саудитска Арабия изнася петрол.

 

Русия – газ. Франция – парфюми. Докато руснаците, бразилците и арабите се задоволяват, малко или много, с това което природата им е дала, французите останали без работа след петдесет годишна възраст – категорично не. Всяка събота те надяват „жълтите жилетки“ и не оставят Макрон да спи. Към тях се присъединиха лесбийките, които искат да станат бащи и мъжете, които копнеят за майчинство. Френският президент отпусна 10 милиарда евра за недоволните, държавата пое детските, които калпави бащи не плащат и спря да сочи трактористите, като виновници за мръсния въздух. Нищо не помага. Безработните искат да стават сутрин. Да отиват в офиси и заводи и да се прибират у дома след работа. Платеното седене в къщи не им отива.

 

В сравнение със страните, които изнасят суровини, продукти или таланти, България се отличава с неподвижността, която министър председателят, като хипнотизатор – поддържа. При всяко социално вълнение, той се качва на вълната и омайва местонаселението. Без да му мигне окото, Борисов замества профсъюзите, опозицията и съдебната система.

Журналистката Силвия Великова беше отстранена. Известна и енергична, тя със сигурност щеше да бъде привлечена от някое частно радио. Преди това да се случи, усетил недоволството на колегите ѝ, Борисов се присъедини към възмутените и с магическа пръчка нареди връщането на работното място на потърпевшата. В следващите часове се очаква уволнение на директора на БНР. Ето това е предимството на България пред останалите страни.

 

Тук няма петрол, няма газ, нито производство за износ. Има Бойко Борисов. Неговата „добрина“ обаче не е безкористна. Целта на постъпката му е лицемерно посегателство срещу „Свободата на словото“. Крехкото критично звено, смели журналисти, рискува бъде обезоръжено. Това е истинската цел на Борисов. В последствие, докато той е министър председател, „Жълти жилетки“ – няма да има.

 

Домусчиев и Пеевски ще продължат да управляват хилядите безмълвни служители, далеч от европейския кодекс на труда. А и журналистите, закрепили се на работни места, ще станат все „по-ниски от тревата и все по-тихи от водата…“ Нали трябва да се яде?!

Неподвижност, която закотви България на дъното на Европа, е незавидното българско предимство, пред всички останали страни.

 

Божидар Чеков, 

Факти БГ

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024