Политика

Борисов: Ако спрем износа на оръжие за Турция, ще си убием военната индустрия

Борисов: Ако спрем износа на оръжие за Турция, ще си убием военната индустрия

 

Срещите на българския премиер Бойко Борисов в Брюксел започнаха. Пред журналисти той коментира Брекзит, Северна Македония и Албания, както и акцията на полицията срещу БФС заради съмнения за уреждане на мачове.

 
„Ние имаме ясно становище, много важно за Балканите и за региона – Албания и Северна Македония да стартират преговори, в противен случай винаги съм говорил какво ще се случи в региона. Ще бъде историческа грешка, ако не ги допуснем. Не бихме си позволили да спрем Северна Македония. Това ще бъде тежък удар за народите в тези държави и в следващите 15 г. съм убеден, че няма да има подобна възможност.

 

 

Сега забелязвам, че различните политически семейства си връщат за това, че имаше отзоваване на кандидати за еврокомисари. С всички си големи кусури, те заслужват да бъдат допуснати, ще бъде историческа грешка, ако не го направим“, заяви той по въпроса с даването на зелена светлина на Албания и Северна Македония.

 

 

„Северна Македония като население е колкото София. Какъв е рискът? Изведнъж си показваме рогата срещу тях“, каза още българският премиер.

 

 

„Възхищавам се на Мишел Барние за огромната денонощна работа“, похвали той главния преговарящ с Лондон за Брекзит. Борисов обаче предпочете да запази спокойствие и да се изчака гласуването в британския парламент в събота. „Ние този филм вече го играхме“, отбеляза той.

 

 

„Най-глупавото и най-гадното нещо е войната. Незабавно трябва да прекратят и да седнат да вземат решение тази война да престане. Не мога да намеря логиката – още преди да започне войната и САЩ се изтеглиха. Имаме за 3 млн. долара износ. Те оръжията се изнасят за места, където имаме конфликти. Ние оръжия нито за Щатите, нито за Германия, нито за Франция ще изнесем. То като спрем за Турция и ще спрем и за другите места. Просто с този въпрос искате да си убием военната индустрия. Знам кой сте и защо питате. Не един и два отрасъла така закрихме. И после като излязат на протест работниците? Можем и без тези 3 млн. долара, но какво правим?“, ядоса се Борисов на глупав журналистически въпрос дали ще наложим ембарго на Турция и ще спрем да изнасяме оръжие за страната.

 

 

 

„Фолксваген“ е частна компания, избира къде и как да инвестира. Чест прави на България, че се подготвихме и влязохме в първата двойка на избор. Контрапродуктивно е мисля с натиска, който подлагаме към „Фолксваген“. Четири пъти съм се срещал, без да обеля и дума. Не случайно разширавяме Калотина, строим магистрала „Европа“, защото знаем колко камиона и влака ще излизат на ден. Ако продължим с този тон, че едва ли не ние топим „Фолксваген“, ще изберат друга дестинация. Ние само сме им предложили терените – и в София, и в Пловдив, с хеликоптери сме ги разкарвали, всичко са фотографирали“, коментира той дали „Фолксваген“ ще дойде у нас.

 

 

„Като гледам дебатите по телевизията, всеки град иска стадион. На кой да го построиш и дадеш този стадион. Като се промени, тогава ще говорим пак. Колко пъти говорихме за ДЮШ и за нещата, които можем да помогнем? Това, че не искам да се ангажирам да работя с този президент на БФС и дали ще си приемат оставката му, си е тяхна работа. Аз с този президент няма да работя. Той е начело на БФС доста преди мен. Избран е от неговата партия и затова сега така го бранят“, каза той за оставката на Борислав Михайлов като шеф на БФС. Припомняме, че Борислав Михайлов бе избран за президент на БФС на 21 октомври 2005 г. По това време управляваше кабинетът на Сергей Станишев и тройната коалиция.

 

 

„Поговорете с английските медии защо така си позволиха да ни нападнат. Колко расистки кампании имаха те? Вие сте красиви, може да ги накарате да си признаят“, призова премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Европейския съвет.

 

„Питайте английските журналисти колко расистки прояви имаше в тяхната страна?“, завърши Борисов.

 

Източник: Епицентър. бг

loading...
Политика

More in Политика

big_gag

Баджева: Борисов търси да оглави бунта срещу себе си. Много се боя, че киселият генерал ще е жертвеният агнец

април 28, 2020
e1100427a5dd32c7b6d6378359a4fd16

Йорданов срещу Мангъров: Д-р Смърт иска младите и децата да се заразят

април 28, 2020
41

Даниел Вълчев: Не остана багер, до който Борисов да не се е снимал

април 28, 2020
94889329_3734935119910477_4683946399346196480_o

Борисов иска да изкара пълен мандат като вкара мерките на Ананиев в закон, страхува се от протести

април 28, 2020
zapovedite-zdravniia-ministar-stavat-187

Сценарият на властта: Заповедите на здравния министър с ограничителните мерки стават закон

април 28, 2020
ninova

Нинова към Борисов: Вие казвате: Аз сега да се спася, пък после се оправяйте!

април 28, 2020