Политика

Борисов за заплатите на медицинските сестри: Кога не съм си изпълнявал обещанията!?

Борисов за заплатите на медицинските сестри: Кога не съм си изпълнявал обещанията!?

big_1

 

 

Никога не съм подвеждал медицинските сестри. С огромно уважение се отнасям към лекарите и медицинските сестри. При 5,2 млрд.лв. 50 милиона колко процента са? Следващата година ще дадем над 300 млн. лв. повече за сектора. Медицинските сестри в някои болници получават много добри пари – те са събират разни добавки и никак не е заплатата 950 лева.

 

 

Питам аз защо толкова много години заплатите не са оправени така, както искаме? Защо толкова много години на няколко пъти фалираха държавата. И сега, когато всички увеличения на доходи, на заплати  са нагоре, точно тогава всички искат да протестират, защото виждат, че ние събираме пари, работим по-добре и ги има парите, посочи Бойко Борисов в ефира на бТВ.

 

 

Как се разпределят вътре в сектора здравеопазване парите, не знам. Ние даваме много пари, постоянно даваме повече и повече. Помните ли кви бяха линейките, колко болници трябваше да се ремонтират, колко допотопна беше болничната апаратура? Помните ли? Сега няма болница без най-съвременна апаратура. Колко неща свършихме!, посочи Борисов.

 

 

Здравното министерство така трябва да направи, че определен процент от бюджета на една болница да е директно за медицинските сестри. Поемам ангажимента, разбира се! Че кога не съм си изпълнявал обещанията!, посочи той.

 

И продължи:

 

Радваме се на много неща, не само на спортистите. Като карате по Южната дъга не се ли радвате!? Или на фонтаните на НДК? На парковите зони? На много неща се радваме. На най-високия в историята на България брутен вътрешен продукт не се ли радвате? БВП се пипа, това са парите, производството. Има ли някъде по света някой, който не иска повече да получи? Естествено, че ще иска.

 

Продължаваме с начина, по който нито един от престиращите в здравеопазването не идва при мен да ми каже, че даваме малко пари, посочи той.

 

 

Като дойдат избори има цели щабове, които мислят каква мръсотия да се направи. За съжаление много пъти им се получава. Така беше Костинброд. Така бяха козичките, африканската чума. Ако си направите труда да видите колко пъти думата „африканска чума“ с картинки с умрели прасета са пуснати по телевизиите в сравнение с която и да е друга държава, където има същата чума, ще видите, че разликата е стотици хиляди пъти. Изведнъж тази тема я няма. Я се върнете последните седмици да видите дали има и една картинка за африканската чума. Сега в Сливен и Ямбол е друг вид костинбродска афера, коментира Борисов.

 

 

Сега хората в репортажите говорят, че се говори, подчертавам – че се говори, че държавата щяла да им взима децата. Но да помислим! Какво държавата ще ги прави тия деца. Ще ги настани ли някъде, какво ще ги прави. Единственото , което и сега го има в закона, е, че дете се отнема от родител, който изнасилва детето си, подчерта той.

 

 

Ако го пребиват това дете като куче, ще го отнемем, за да го защитим. Но това и сега го има в закона. Ако детето е хвърлено отвън в калта, като някакво животно без никаква грижа, ще го защитим. Еми вие ги показвате по телевизията – мънички, мръсни, изхвърлени навън и стоят. Еми така ли трябва да се отнасяме към децата! Да стоим и да гледаме!? Това ли е правилното!? Как на нормални хора ще влезеш и ще им вземеш детето!?, възмути се Борисов.

 

 

Вече съм подал сигнал до органите, за да ги хванат всички тия, които подвеждат и плашат хората, че ще им взимаме децата, посочи той.

loading...
0
Политика

More in Политика

132-184575-1_wide

Кампания – цирк: Волен Сидеров кани Ангел Джамбазки на физически бой!

октомври 9, 2019
kompi_georgiev_terasa

Край: Пламен Георгиев събаря терасата и се спасява във Валенсия!

октомври 9, 2019
6f8e6d9e8826784ff5e1b7916443f051

„Няма такава държава“ – на няма такъв адрес! Вижте къде се помещава прясно появилата се партия… СНИМКИ

октомври 9, 2019
красикаракачанов1518103930-2

Каракачанов обеща ВМРО да напусне властта, а сега се ослушва: Скопие продължава към ЕС, но с жълт картон, ние държим червения

октомври 9, 2019
биволbig_71795492_2641338939251205_6495054316166971392_n

„Биволъ“ обяви края на „Апартаментгейт“ с разбиваща снимка! Празнуват Веско Маринов, Цветан Цветанов и… (снимка)

октомври 9, 2019
акт1570533956_3

Паметникът на Съветската армия е държавна собственост, с референдум или без – никой кмет не може да го бутне! ДОКУМЕНТ

октомври 8, 2019