Политика

Борисов: Може да излезем с Кралев като гимнастички и да кажем: Каквото ни правителството, такива са ни и те

Борисов: Може да излезем с Кралев като гимнастички и да кажем: Каквото ни правителството, такива са ни и те

 

borisov-se-sheguva-bryuksel-mozhe-da-124

 

 

„Това си е работа изцяло на Българския футболен съюз. Аз съм казал само, че с това ръководство на БФС държавата няма да има финансови взаимоотношения“. Това заяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов по повод днешното заседание на Изпълкома на футболната ни централа (б.р. – стартиращ в 14 часа). На него се очаква да бъде приета оставката на Борислав Михайлов.

 

 

 

„В който и град да отидем, ни казват – искаме стадион. Това са 15-20 милиона за всеки един от тях. Трябва ли държавата да ги даде за нещо, което обществото не приема. Чували сте ме неведнъж и два пъти, че ако БФС сложи 5-годишна програма за детско-юношеския футбол за Х милиона на година, сме готови да седнем и да разговаряме с тях“, каза Борисов.

 

„С това ръководство да седна говоря с Борислав Михайлов днес, да поема всичките му пасиви, не искам. Футболните хора ще правят ли конгрес, няма ли да правят, ще избират ли, няма ли да избират, ще подават ли оставка, няма ли да подават, това си е лично тяхно право.

 

 

 

 

Ние в това не се бъркаме. Каквото решат – ако нас ни удовлетворява като прозрачност, като чистота, подкрепа на обществото, сядаме и подпомагаме детско-юношеския футбол. Не ни вкарвайте в драмата какво ще решат футболните хора. Както всяка федерация, те имат право да го решат. А ние политиците да се отъждествяваме с победите или със загубите, и да поемаме пасивите или активите, е погрешно.

 

 

 

Защото, като дойдат златните момичета със златните медали, ние можем да излезем с Кралев във вид на гимнастички и да кажем – каквото ни е правителството, такива са ни и гимнастичките. Не е правилно и би било добре и опонентите ни да се съобразяват с това“, посочи Бойко Борисов.

 

Блиц

loading...
Политика

More in Политика

phpc4glap_800x_

“Бойко, тази вечер на мека пухена възглавничка сладък сън ще спиш“

април 23, 2020
big_13d8

Борисов: Омръзна ми да ми дават оценка хора, които изобщо не знаят за какво става въпрос

април 23, 2020
img_5ea03e08c46b3-410x260

Властта крие 17 млн. лв. далавери с европари на майката на убиеца на Милен – Брюксел спи ли?

април 23, 2020
ivo-hristov06

Проф. Иво Христов: Драмата с коронавируса играе ролята на световна война

април 23, 2020
big_1135

Борисов: Ако отхлабим бързо мерките, ще обезсмислим ограниченията досега и ще има нови заболели

април 23, 2020
big_34

Захариева: Няма да възстановим нормалния живот през лятото, това е асиметрична криза

април 23, 2020