ОБЩЕСТВО

Васил Михайлов изпрати сина си с последни аплодисменти… СНИМКИ

Васил Михайлов изпрати сина си с последни аплодисменти… СНИМКИ

 

Image_7691303_128

 

 

Стотици колеги и приятели на Александър Михайлов изпълниха столичния храм “Св. София” в дъждовната петъчна сутрин, за да си вземат последно сбогом с него. При изкарването на ковчега от църквата баща му – големият актьор Васил Михайлов го изпрати с аплодисменти. Аплодираха го за последно и всички, които бяха пред храма.

 

 

Васил Михайлов аплодира сина си за последно. СНИМКА: Румяна Тонева

 

 

 

До отворения ковчег през цялото време бяха баща му и майка му – журналистката Гергана Михайлова, а зад тях беше и синът му Васил със семейството си. След опелото всички дошли оставиха цветя и поднесоха своите съболезнования на опечаленото семейство.

 

 

Александър Михайлов беше дългогодишен водещ на предавания за култура по програма “Христо Ботев”. Автор е на детски пиеси и куклен режисьор. Сред близките му колеги от радиото беше и генералният директор на БНР Светослав Костов.

 

 

“Бяхме не само колеги, но и приятели. С него винаги имахме какво да си кажем. Като по-малък

винаги имаше какво

да науча от него

 

 

 

Последната ни среща беше пред входа на радиото. С него често успявахме да намерим време, за да изпушим по една цигара и да си поговорим. Последният ни разговор завърши с усмивка и размисли за преходните неща в живота”, разказва Костов.

 

 

 

Сред приятелите на Михайлов беше композиторката Вида Пиронкова. “Познаваме се от радиото. Работих там 2-3 години, но станахме истински близки след това, когато записахме една песен заедно с големия Васил Михайлов и си общувахме много. Сашето ме канеше много на интервюта. Виждахме се и в радиото, и по фестивали. Последно ми се обади през лятото. Аз много настойчиво го канех на премиерата на втория вариант на песента ми “Гълъбо”.

 

 

 

Той ми се обади и ми каза: “Съжалявам, че няма да мога да дойда, но съм много болен от тази фаталната болест. Почти не излизам и съжалявам, че няма да мога да дойда.” Така че аз някъде от юни бях подготвена. Той ми каза, че няма шанс”, спомня си Пиронкова и добавя: “Той беше наистина голям човек, със страхотно чувство за хумор.

 

 

 

Много приличаше

на баща си,

същият – скала

Жалко, че ни напусна толкова млад.”

 

 

 

Александър Михайлов СНИМКА: Facebook

 

 

Александър Михайлов почина на 55-годишна възраст след тежко онкологично заболяване. Това се случи в началото на седмицата – по-малко от два месеца, след като се роди внучката му Леа. “Имал съм детенце преди 31 години, но да имаш внуче, е съвсем друго”, разказа Михайлов пред “24 часа” веднага след раждането на малката Леа. За заболяването му са знаели всички негови приятели и колеги, които са го подкрепяли в борбата с болестта дори в социалните мрежи.

 

Източник: 24 часа

loading...
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

posledni-danni-covid-19-u-nas-171

Ще бъде ли затворена София отново и ще ходим ли на море това лято? Ето отговорът на ген. Мутафчийски

април 24, 2020
640_1585229498

Нови страшни данни към 8 ч. на 24 април: 90 заразени с К-19 в България за 24 часа, има и жертви! НА ЖИВО

април 24, 2020
phpc4glap_800x_

“Бойко, тази вечер на мека пухена възглавничка сладък сън ще спиш“

април 23, 2020
big_31_8942

Крум Савов: Утре ще ми гостува човек, който твърди, че Кристиан Николов и Милен Цветков са били през две каравани на морето

април 23, 2020
big_1a9d

Мутафчийски: Изследвахме оздравели пациенти от COVID-19, резултатите са много обезпокоителни

април 23, 2020
big_13d8

Борисов: Омръзна ми да ми дават оценка хора, които изобщо не знаят за какво става въпрос

април 23, 2020