Русия

В Русия отговориха на плана на САЩ за сдържането й в Черно море: Разполагаме с достатъчно сили и средства

В Русия отговориха на плана на САЩ за сдържането й в Черно море: Разполагаме с достатъчно сили и средства

рандbig_12a2b

 

Заместник-председателят на комисията по отбрана на Държавната дума (долната камара на руския парламент) Юрий Швиткин коментира доклада на американския правителствен аналитичен център RAND Corporation, съдържащ препоръки за противодействие на влиянието на Русия в Черноморския регион, съобщават руските медии, цитирани от moreto.net.

Швиткин отбеляза готовността на руския отбранителен комплекс в Черноморския регион да отблъсне всякакви външни влияния.

 

„Ако вземем Крим, разполагаме с достатъчни сили и средства: групирането на военноморския флот, групирането на противоракетната отбрана е доста мощно, бригада на „Росгвардия“ охранява моста през Керченския проток.

 

 

Тоест силите и средствата са достатъчно за отблъскване на евентуална агресия на противника… Силата, която е посочена (в доклада), не е в състояние да „разпечата“ отбраната на държавата ни“, коментира руският депутат.

 

 
Швиткин обясни, че развитието на отбранителния потенциал на Грузия и Украйна, препоръчано от американските анализатори, се обяснявало с политически причини, а не от съображения за международната сигурност.

 

 

 
„Предизвикват недоумение действията на САЩ за привличане на Украйна и Грузия в НАТО, както и общото нарастване на военните действия. Усилията им… не трябва да са насочени към ограничаване на Русия, която не предприема никакви действия в това отношение. Приемането на Украйна и Грузия има по-скоро политически характер“, добави той.

 

 
В доклада на RAND Corporation се препоръчва разполагането на системи за противовъздушна отбрана в Източна Европа (България и Румъния) и да се окаже помощ на Украйна и Грузия за „развиване на техен национален отбранителен потенциал“.

loading...
0
Русия

More in Русия

zaharova

Захарова за полския дипломат №1: Така мислят всички Наполеоновци… в лудницата

февруари 3, 2020
1378a692633d10c2928ef997c3d0c65b

Русия: България устрои голямо шоу с прогонените дипломати

януари 30, 2020
Winston Churchill, Franklin Delano Roosevelt and Joseph Stalin at the Yalta Conference, February 1945.   (Photo by Hulton Archive/Getty Images)

Русия публикува договореностите между Чърчил и Сталин за подялбата на Балканите

януари 28, 2020
big_russia-flag-std_1

Москва с официална остра реакция: Изгонването на нашите дипломати е провокация, която ще има последици

януари 25, 2020
big_1ddc

Русия за новия шпионски скандал: София изглежда глупаво

януари 24, 2020
1579630947

Путин назначи новия кабинет, постави най-важните задачи – икономически ръст и повишаване на доходите

януари 21, 2020