Здраве

Голяма трагедия в Разград! 11-месечно бебе почина от…

Голяма трагедия в Разград! 11-месечно бебе почина от…

 

разград1566288447-img-6593jpg

 

 

11-месечно момченце почина в разградската болница. Майката на детето подозира лекарска грешка или немарливост.

 

 

„Не знам поради лекарска грешка или немарливост, но е факт…Моля от сърце – дайте гласност на случая. Моето дете си отиде, утре може да е вашето“, пише жената.

 

Йоана Николова разказва историята си в социалната мрежа Facebook. Всичко започнало на 15 септември, когато Павел вдигнал 39 градуса температура. Жената веднага завела детето си в Спешното отделение, в болниците приели малкия пациент в Отделението по педиатрия с диагноза пневмония.

 

На 21 септември момченцето започнало да повръща, имало и диария. Въпреки това лекуващият лекар го изписал без да му направи рентгенова снимка на белите дробове. Препратил ги в Спешното отделение, откъдето да вземат направление за настаняване в Инфекциозното отделение. Именно там детето починало три дни по-късно, пише iskra.bg.

 

 

Майката споделя още, че в епикризата от Отделението по педиатрия пише, че момченцето няма придружаващи заболявания. Докато от епикризата от Отделението по инфекциозни болести става ясно, че то е било с двустранна пневмония, остра дихателна и сърдечна недостатъчност, мозъчен оток, анемия. Четири дни по-късно жената получила още една епикриза от Инфекциозното отделение със същата дата на предната, но била допълнена с придружаващо заболяване – Синдром на Рей.

 

Майката твърди, че на детето й не са правени изследвания.

 
В болница „Св. Иван Рилски – Разград“ е започнала вътрешна проверка, по която ще има развитие, след като излязат резултатите от аутопсията. Директорът на лечебното заведение обясни, че те се изследват във Варна и не е ясно кога ще бъдат готови. Той твърди, че детето е получило адекватно лечение, което включвало и антибиотици.
Експерти на Регионалната здравна инспекция са влезли във вторник в болница „Св. Иван Рилски“ и са извършили проверка във връзка със смъртта на 11-месечно момченце, съобщи пред „Монитор“ изпълнителният директор на здравното заведение д-р Гечо Жеков.

 

 
„Извършена е проверка от РЗИ, направихме и вътрешна проверка, има много спекулации, но ще коментираме случая едва след като имаме окончателните резултати от аутопсионния материал, коментира той.

 

 

 

 

Аутопсията е била извършена от доцент от Варна, от лекуващата лекарка са снети обяснения. „Лечението е проведено, детето е лекувано както трябва, но е имало увреждане, не са му били правени нужните имунизации, касае се и за аденовирусна инфекция“, допълни ръководителят на здравното заведение.

 

 

Петел

loading...
Здраве

More in Здраве

0000447099-article2

Потвърдено: Никотинът със защитен ефект, COVID-19 по-рядко заразява пушачите, обявиха френски учени и обясниха защо

април 23, 2020
otkrit-e-nov-simptom-koronavirus-064

Открит е нов симптом на коронавирус, проявява се в ранен стадий и основно при деца! СНИМКИ

април 22, 2020
big_30_3ce7

Мангъров: Пик на заразата няма да се случи. Няма да има камиони с трупове и чували

април 22, 2020
kosveni-nachini-da-se-zarazite-covid-19-948

Велико! БГ учени подготвят революционна ваксина срещу корнавируса без риск за хората

април 18, 2020
koronavirus_bgnes

Германски учени: Има имунитет след коронавируса и той трае поне 3 години!

април 18, 2020
big_2112127480

Какво се случва с организма ви при насаждане на системен страх и психоза

април 16, 2020