Личности

Иконата на френското кино Бриджит Бардо: Щастлива съм, че днес не съм на 20 г.

Иконата на френското кино Бриджит Бардо: Щастлива съм, че днес не съм на 20 г.

 

“Сега всичко е посредствено, мръсно, тъжно, обикновено, вулгарно, опасно; вече нямаме право да говорим откровено, имаме право просто да си кротуваме, да се подчиняваме. И всичко това ме възмущава!”.

 

 

 

Кинозвездата от 60-те отпразнува в събота 85 години. Пред «Ici Paris» Брижит Бардо прави равносметка на живота си, който я е “разглезил”, и доказва, че не е загубила чувството си за хумор. Френското списание ѝ посвети извънреден септемврийски брой, наречен “Митът Бардо”, в който на 100 страници публикува 200 снимки и обширно интервю със звездата. “Бардо е всички жени едновременно: гореща и скандално гола на плаж в Сен Тропе”, пише изданието.

 

 

 

“Бях много разглезена от живота…”

 

На 85 г., които навърши на 28 септември, Брижит Бардо признава, че е изненадана, че е достигнала тази  преклонна възраст, но не се гордее особено с това. Бившият секссимвол “благодари на Господ”, че я е пощадил досега, но няма намерение да стане на 100 години. “Не ме интересува”, казва тя с обичайната си откровеност.

 

 

“Не е забавно да остаряваш, това те доближава до смъртта,

 

но от друга страна, като се има предвид объркания свят, в който живеем, аз съм щастлива, че днес не съм на 20 г.”, продължава тя.

 

Брижит Бардо изрежда всичко, което днес я дразни:

 

“Сега всичко е посредствено, мръсно, тъжно, обикновено, вулгарно, опасно; вече нямаме право да говорим откровено, имаме право просто да си кротуваме, да се подчиняваме. И всичко това ме възмущава!”.

 

Нищо общо според нея с щастливата епоха на следвоенна Франция, за чието еманципиране тя допринесе със своите провокации и сексапил.

 

 

“Познах радостта от живота на 60-те години, свободата, елегантността, лудостта.

 

 

 

Имахме право да живеем, както искаме, правехме любов без паниката от СПИН, карахме със скоростта, с която искаме, без колан, без каска, с “Харли Дейвидсън” нямах нужда от никого!”.

 

 

 

Брижит Бардо вече не очаква много чудеса от живота, освен държавата най-сетне да приеме закони срещу страданието на животните – премахване на интензивното животновъдство, забрана на консумацията на конско месо и систематично въвеждане на зашеметяване на животните преди клане. Реформи, за които тя настоява от години, критикувайки инерцията на последователните френски правителства.

 

 

Бардо не е обсебена от старостта и нейните опустошения: продължава да се грижи за дългата си коса, никога не ходи на лекар и държи да покаже, че “не е оглупяла от възрастта”.

 

 

“Продължавам да живея така, сякаш съм на 40 г., приемам времето, което отминава, това е естествено…”

 

 

Тайната за добрата й форма? “Мисля за другите, преди да помисля за себе си”, казва тя и добавя, че борбата й за защита на животните е прекрасен стимул.

 

 

 

 

Брижит Бардо е вегетарианка, не обядва, а вечерята ѝ е лека. Но пуши и понякога си позволява чаша шампанско. Няколко мехурчета, за да си припомни кипежа на изчезналите 60-те години…

 

По материали от френския печат

 

Превод от френски: Галя Дачкова

 

Гласове

glasove.com

loading...
0
Личности

More in Личности

epa07557053 President of the Soviet Union Mikhail Gorbachev in a wheel chair arrives to watch Victory Day parade in Red Square in Moscow, Russia, 09 May 2019. Russia marks 09 May the 74th anniversary of the victory in the World War II over Nazi Germany and its allies. The Soviet Union lost 27 million people in the war.  EPA/YURI KOCHETKOV

Горбачов: Не съжалявам за перестройката, нейната цел бе да изведе страната от безизходицата

ноември 9, 2019
0000415148-article2

Световните медии с гръмка новина: Искам да отида на военния парад за Деня на победата в Москва, обяви Тръмп

ноември 8, 2019
5ac9d240cd9c4f17be9d44f773e49b27

Почина генералът от КГБ, свалил Живков от власт! СНИМКИ

ноември 8, 2019
Catherine Deneuve attending the Joker Premiere as part of the 76th Venice Internatinal Film Festival (Mostra) on August 31, 2019. Photo by Aurore Marechal/ABACAPRESS.COM  Mostra Festival de Venise Venice Film Festival Mostra Mostra de Venise Festival du Film de Venise Venice Film Festival  | 697575_063 Venise Venice Italie Italy

Френската киноикона Катрин Деньов е приета в болница, състоянието й е сериозно

ноември 6, 2019
горби1571714476-pic-326ec9610878c7b789e989d31e25267c

Горбачов се сети за ролята си в края на Студената война и посочи кои са победителите в нея

октомври 22, 2019
leonov_1

Напусна ни Алексей Леонов, първият човек, излязъл в открития Космос

октомври 11, 2019