Личности

Иконата на френското кино Бриджит Бардо: Щастлива съм, че днес не съм на 20 г.

Иконата на френското кино Бриджит Бардо: Щастлива съм, че днес не съм на 20 г.

 

“Сега всичко е посредствено, мръсно, тъжно, обикновено, вулгарно, опасно; вече нямаме право да говорим откровено, имаме право просто да си кротуваме, да се подчиняваме. И всичко това ме възмущава!”.

 

 

 

Кинозвездата от 60-те отпразнува в събота 85 години. Пред «Ici Paris» Брижит Бардо прави равносметка на живота си, който я е “разглезил”, и доказва, че не е загубила чувството си за хумор. Френското списание ѝ посвети извънреден септемврийски брой, наречен “Митът Бардо”, в който на 100 страници публикува 200 снимки и обширно интервю със звездата. “Бардо е всички жени едновременно: гореща и скандално гола на плаж в Сен Тропе”, пише изданието.

 

 

 

“Бях много разглезена от живота…”

 

На 85 г., които навърши на 28 септември, Брижит Бардо признава, че е изненадана, че е достигнала тази  преклонна възраст, но не се гордее особено с това. Бившият секссимвол “благодари на Господ”, че я е пощадил досега, но няма намерение да стане на 100 години. “Не ме интересува”, казва тя с обичайната си откровеност.

 

 

“Не е забавно да остаряваш, това те доближава до смъртта,

 

но от друга страна, като се има предвид объркания свят, в който живеем, аз съм щастлива, че днес не съм на 20 г.”, продължава тя.

 

Брижит Бардо изрежда всичко, което днес я дразни:

 

“Сега всичко е посредствено, мръсно, тъжно, обикновено, вулгарно, опасно; вече нямаме право да говорим откровено, имаме право просто да си кротуваме, да се подчиняваме. И всичко това ме възмущава!”.

 

Нищо общо според нея с щастливата епоха на следвоенна Франция, за чието еманципиране тя допринесе със своите провокации и сексапил.

 

 

“Познах радостта от живота на 60-те години, свободата, елегантността, лудостта.

 

 

 

Имахме право да живеем, както искаме, правехме любов без паниката от СПИН, карахме със скоростта, с която искаме, без колан, без каска, с “Харли Дейвидсън” нямах нужда от никого!”.

 

 

 

Брижит Бардо вече не очаква много чудеса от живота, освен държавата най-сетне да приеме закони срещу страданието на животните – премахване на интензивното животновъдство, забрана на консумацията на конско месо и систематично въвеждане на зашеметяване на животните преди клане. Реформи, за които тя настоява от години, критикувайки инерцията на последователните френски правителства.

 

 

Бардо не е обсебена от старостта и нейните опустошения: продължава да се грижи за дългата си коса, никога не ходи на лекар и държи да покаже, че “не е оглупяла от възрастта”.

 

 

“Продължавам да живея така, сякаш съм на 40 г., приемам времето, което отминава, това е естествено…”

 

 

Тайната за добрата й форма? “Мисля за другите, преди да помисля за себе си”, казва тя и добавя, че борбата й за защита на животните е прекрасен стимул.

 

 

 

 

Брижит Бардо е вегетарианка, не обядва, а вечерята ѝ е лека. Но пуши и понякога си позволява чаша шампанско. Няколко мехурчета, за да си припомни кипежа на изчезналите 60-те години…

 

По материали от френския печат

 

Превод от френски: Галя Дачкова

 

Гласове

glasove.com

loading...
Личности

More in Личности

5c234a95c03c0e0cc055060d

Легендата Бриджит Бардо: Никога не съм виждала толкова насилствен, с такава липса на свобода, разрушителен свят

април 7, 2020
thumb_910x0_11

Ужас! COVID-19 подхвана европейските лидери, коси наред. Борис Джонсън е първи в списъка

март 27, 2020
канц

Канцлерът на Австрия чака пред аптека. Без гавази, без охрана като нашите властници

март 18, 2020
путинизъм0000401843-article2

Путин допусна вариант да е президент до 2036 г.

март 10, 2020
шарапова15827295002

Шарапова сложи край на кариерата си: Дадох ти живота си, а ти ми даде живот! Тенис, сбогом!

февруари 26, 2020
f3c64422a07ff6caf8566b7587db6e5c

НАЙ-ПОСЛЕ! Брад Пит спечели първия си „Оскар“

февруари 10, 2020