Личности

Иконата на френското кино Бриджит Бардо: Щастлива съм, че днес не съм на 20 г.

Иконата на френското кино Бриджит Бардо: Щастлива съм, че днес не съм на 20 г.

 

“Сега всичко е посредствено, мръсно, тъжно, обикновено, вулгарно, опасно; вече нямаме право да говорим откровено, имаме право просто да си кротуваме, да се подчиняваме. И всичко това ме възмущава!”.

 

 

 

Кинозвездата от 60-те отпразнува в събота 85 години. Пред «Ici Paris» Брижит Бардо прави равносметка на живота си, който я е “разглезил”, и доказва, че не е загубила чувството си за хумор. Френското списание ѝ посвети извънреден септемврийски брой, наречен “Митът Бардо”, в който на 100 страници публикува 200 снимки и обширно интервю със звездата. “Бардо е всички жени едновременно: гореща и скандално гола на плаж в Сен Тропе”, пише изданието.

 

 

 

“Бях много разглезена от живота…”

 

На 85 г., които навърши на 28 септември, Брижит Бардо признава, че е изненадана, че е достигнала тази  преклонна възраст, но не се гордее особено с това. Бившият секссимвол “благодари на Господ”, че я е пощадил досега, но няма намерение да стане на 100 години. “Не ме интересува”, казва тя с обичайната си откровеност.

 

 

“Не е забавно да остаряваш, това те доближава до смъртта,

 

но от друга страна, като се има предвид объркания свят, в който живеем, аз съм щастлива, че днес не съм на 20 г.”, продължава тя.

 

Брижит Бардо изрежда всичко, което днес я дразни:

 

“Сега всичко е посредствено, мръсно, тъжно, обикновено, вулгарно, опасно; вече нямаме право да говорим откровено, имаме право просто да си кротуваме, да се подчиняваме. И всичко това ме възмущава!”.

 

Нищо общо според нея с щастливата епоха на следвоенна Франция, за чието еманципиране тя допринесе със своите провокации и сексапил.

 

 

“Познах радостта от живота на 60-те години, свободата, елегантността, лудостта.

 

 

 

Имахме право да живеем, както искаме, правехме любов без паниката от СПИН, карахме със скоростта, с която искаме, без колан, без каска, с “Харли Дейвидсън” нямах нужда от никого!”.

 

 

 

Брижит Бардо вече не очаква много чудеса от живота, освен държавата най-сетне да приеме закони срещу страданието на животните – премахване на интензивното животновъдство, забрана на консумацията на конско месо и систематично въвеждане на зашеметяване на животните преди клане. Реформи, за които тя настоява от години, критикувайки инерцията на последователните френски правителства.

 

 

Бардо не е обсебена от старостта и нейните опустошения: продължава да се грижи за дългата си коса, никога не ходи на лекар и държи да покаже, че “не е оглупяла от възрастта”.

 

 

“Продължавам да живея така, сякаш съм на 40 г., приемам времето, което отминава, това е естествено…”

 

 

Тайната за добрата й форма? “Мисля за другите, преди да помисля за себе си”, казва тя и добавя, че борбата й за защита на животните е прекрасен стимул.

 

 

 

 

Брижит Бардо е вегетарианка, не обядва, а вечерята ѝ е лека. Но пуши и понякога си позволява чаша шампанско. Няколко мехурчета, за да си припомни кипежа на изчезналите 60-те години…

 

По материали от френския печат

 

Превод от френски: Галя Дачкова

 

Гласове

glasove.com

loading...
0
Личности

More in Личности

b-14193-i-2aSQzOGPHUEmGWHCWsEx

Честит рожден ден на президента Путин!

октомври 7, 2019
Владимир-Путин

Путин: Възрастни хора с лични интереси употребяват Грета Тунберг

октомври 3, 2019
сноудън50425971_303

Сноудън: Само в Русия мога да говоря свободно

септември 15, 2019
inx960x640

Валенса осъди отказа на Варшава да покани Путин за годишнината от началото на Втората световна война

август 30, 2019
иагноза1565511945-merr

Лекари поставиха нова страшна диагноза на Меркел

август 11, 2019
25213324.017020.9488.1a9579d01ba826d4f8bc185d89d462f6

Лоши новини за Горбачов

август 10, 2019