Политика

Караянчева се отрече от благодетеля си Цветанов, оплю го на пресконференция на ГЕРБ

Караянчева се отрече от благодетеля си Цветанов, оплю го на пресконференция на ГЕРБ

karayancheva-tsvetanov-655x367

Цветан и Десислава Цветанови на гости на семейство Илия и Цвета Караянчеви

 

 

Ръководството на ГЕРБ се оплака в сряда, че изборните му кандидати в смесените райони са подложени на натиск от страна на ДПС, и увери, че ще води битка за „всяко населено място“ с партията на Ахмед Доган. Това стана на специална пресконференция и прозвуча като отговор на прикритите нападки на бившия зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, че управляващите отстъпват своите позиции в тези региони в полза на движението.

 

 

 

В края на септември Цветанов публично прогнозира, че партията на Бойко Борисов ще загуби статута си на „единствена алтернатива в смесените региони“. Вината за това бившият №2 хвърли върху Изпълнителната комисия – оперативния ръководен орган на ГЕРБ. „Днес обаче политическото решение, което се взема от Изпълнителната комисия, е не навсякъде и не на всяка цена в тези места ГЕРБ да има представителство. Това води до леко отдръпване и демотивиране на достойните мюсюлмани и българомохамедани, които припознаха ГЕРБ като единствената алтернатива. ГЕРБ ще направи отстъпление от смесените региони“, пророкува Цветанов.

 

 

 

Да го опровергае вчера се нае лично председателят на парламента Цвета Караянчева, която е член на Изпълнителната комисия и областен координатор за ГЕРБ в Кърджалийско. „Учудвам се на някои политици, които се опитват да кажат, че едва ли не битката в смесените региони е предизвестена и ДПС е крайният победител. Няма такова нещо. Аз съм от такъв регион и мога да кажа, че работим много сериозно – и в Северна, и в Южна България“, контрира Караянчева, без да спомене поименно Цветанов. Караянчева дължи цялата си политическа кариера на Цветанов и именно последният я спаси преди години, когато Вежди Рашидов бе решил да я изхвърли от кърджалийската листа на ГЕРБ.

 

 

 

 

По думите й „ДПС изключително много натиска, уволнява хора, които са в листите на ГЕРБ“. Като пример даде Белица, където били уволнявани роднини на кандидати от нейната партия. „Въпреки всичко нашите структури са изключително мотивирани, защото битката, която водим, е за всяко населено място, за по-добър живот на хората“, оптимистично заключи Караянчева. И увери, че „в смесените региони ГЕРБ твърдо е стъпил, има пълни листи, има кандидати за кметове“.

 

 

 

Даниела Дариткова – също член на Изпълнителната комисия и шеф на парламентарната група на ГЕРБ, се похвали, че още преди изборите партията имала спечелени общини. Става въпрос за Симитли и Бойница, където подкрепените от ГЕРБ кандидати били единствените желаещи да станат кметове.

 

 

 

 

Вицепремиерът Томислав Дончев пък настойчиво повтаряше, че на вота не бива да се гледа като на „национална политическа интрига“. „Ние се интересуваме от проблемите, целите, възможностите и предизвикателствата на хората, които живеят в българските градове и общини. Ние не се опитваме да променим националната политическа конюнктура, да правим революции или контрареволюции, да монтираме или демонтираме някакви политически модели“, каза Дончев.

 

Мигнюз

mignews.info

loading...
0
Политика

More in Политика

келешът1580827905_3

Келешът: Очаквам официално извинение или ще се видим с Борисов в съда!

февруари 4, 2020
келешbig_1366

Борисов за главния секретар на президента: Келеш такъв, един Митко, ще привиква прокурорите

февруари 4, 2020
мисиркиbig_199c

Борисов нарече „мисирки“ журналистите и прокле Радев: Който друг копае гроб, сам пада в него

февруари 4, 2020
роската59852_660_370

Активираха на пожар Плевнелиев: Президентът се провали с гръм и трясък, оплю държавата

февруари 4, 2020
снемам1580809377

ОФИЦИАЛНО СНЕМАМ ДОВЕРИЕ ОТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО, СЧИТАНО ОТ ДНЕС!

февруари 4, 2020
херо0801_sk4hl

Херо Мустафа с ексклузивна новина: Първи българин със забрана да влиза в САЩ заради корупция

февруари 4, 2020