Политика

Край: Пламен Георгиев събаря терасата и се спасява във Валенсия!

Край: Пламен Георгиев събаря терасата и се спасява във Валенсия!

kompi_georgiev_terasa

 

 

На финала си е сагата с незаконните обекти на терасата на бившия шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Днес той сам започна с разрушаването на навесите.

 

 

Това, обаче, стана след изричното разпореждане от страна на премиера Бойко Борисов, за което той съобщи в ефира на bTV.

 

 

Преди… и сега:

До тук се стига след като на Пламен Георгиев беше поставен ултиматум от премиера – или терасите или поста му като консул във Валенсия.

 

 

Самият Георгиев до последно заставаше зад позицията че е купил имота с вече построени незаконни навеси. Общината е знаела за това още от 2012 и самият той планира да я съди.

 

 

Реално преди 7 години наистина е било установено че горе има строителство без нужната документация, но така и не са били предприети стъпки за премахването му. Сега Пламен Георгиев ще трябва да се се свърже с инспекторите от район Слатина – и да уведоми, че е махнал навесите.

 

 

Работниците са на мястото от 10 ч. сутринта и казват, че за събарянето им плаща собственикът от последния етаж. Пред камера обаче, са пестеливи.

 

 

Четири месеца след първата констатация на общинарите в „Слатина”, че на тази тераса има 60 квадрата незаконни навеси, които трябва да бъдат съборени, това вече е факт.

 

 

Проверката трябваше да се повтори, тъй като бившият шеф на строителния надзор в София – Влади Калинов, обезсили констатациите. И после се раздели с поста си. За да сложат точка по казуса, от община „Слатина” ще трябва да отидат на място още веднъж.

 

„Трябва да ни уведоми когато е приключил премахването, за да може да отидем и да направим констативен протокол изпълнена ли е заповедта на кмета, уточни началникът на контрола по строителството в „Слатина”- Михаил Джурджин.

 

 

Пламен Георгиев възнамеряваше да обжалва заповедта за събарянето. Оказа се, че я е оттеглил по настояване на премиера, както самият Борисов съобщи пред bTV вчера.

 

 

„Махай жалбата, бутай незаконното и си гледай работата. Не може такава тема да ми стои на вниманието, месеци наред”, категоричен беше премиерът.

 

 

В последната си публична изява през април Пламен Георгиев твърдеше, че атаките към него са организирани. Терасата всъщност е обща за входа – затова и не била описана в имотната му декларация. Съседите му обаче никога не са се качвали там.

Сега Георгиев се готви да замине за Валенсия, където правителството го изпраща като консул.

 

Би ти ви

loading...
0
Политика

More in Политика

Румен-Радев-Президент-4-1280x860

Готвят масови протести за оставка на кабинета и в подкрепа на Радев в цялата страна

февруари 5, 2020
896-504-rumen-radev-bojko-borisov

Във фейсбук страницата на ГЕРБ – София: 80% от анкетираните гласуват за Румен Радев! СНИМКА

февруари 5, 2020
83911370_771924086631361_2577367882434347008_n

Партия МИР се самоуби! Коалира се с АБВ и Румен Петков!!!

февруари 5, 2020
миланов

Първи коментар на съдията Андон Миталов, получил забрана за пътуване в САЩ! ВИДЕО

февруари 5, 2020
владимир путин николай малинов

САЩ станаха за смях! Гръмко обявеният „корумпиран българин“ се оказа съдията, пуснал Малинов при Путин

февруари 5, 2020
galia-dimitrova-nap

Кабинетът вдигна заплатата на шефката на НАП за „постигнати успешни цели и водещ принос“

февруари 5, 2020