Политика

„Няма такава държава“ – на няма такъв адрес! Вижте къде се помещава прясно появилата се партия… СНИМКИ

„Няма такава държава“ – на няма такъв адрес! Вижте къде се помещава прясно появилата се партия… СНИМКИ

6f8e6d9e8826784ff5e1b7916443f051

 

 

Бившият шоумен Слави Трифонов е учредил партията си „Няма такава държава“ на несъществуващ адрес, пише  Lupa.bg.

 

 

 

Според документите на прясно появилата се формация централата й се намира в столичния район „Възраждане“.

 

 

Точният адрес, който до вторник вечерта бе свободно публикуван и на сайта на политическия проект, а днес вече е заличен, е на улица „Одрин“ №70, ет. 7, ап. 18.

 

 

Наш репортер обаче установи, че там има единствено магазин и сервиз за алтернатори и… сграда в строеж, съобщава още сайтът.

 

 

 

 

По информация на Lupa.bg зданието дори още не е получило Акт 16 и поне до края на годината няма да бъде официално открито. Но Трифонов вече е започнал да получава писма от свои фенове и бъдещи членове на партията си именно на адреса на този апартамент, въпреки че пощенски кутии все още не са монтирани.

 

 

Не е ясно защо „Няма такава държава“ обявява несъществуващ офис. Към момента адресът може да се види само в учредителните документи на формацията, подадени в съда за регистрацията.

 

 

Софийският градски съд трябва да се произнесе за допустимостта на „Няма такава държава“ в рамките на следващия месец. Споровете дали името на проекта на Дългия и ползваното от него лого със стилизирания национален флаг продължават, като юристи от ранга на проф. Огнян Герджиков обявиха, че това ще направи вписването на партията невъзможно.

 

 

В Закона за политическите партии не е ясно разписано изискване за седалището на управление на формациите, но остава голямата въпросителна защо Трифонов като неин лидер не я е вписал с адрес като останалите си 3 фирми – в НДК. И „Седем-осми“, и „Ермитаж Есте“, и „Сет 666“ се помещават там.

 

 

 

Иначе строител на суперлуксозната сграда е „Джи Ди Инвест Груп“, а шефът й – Георги Димитров обясни пред репортер на Lupa.bg, че не е инвеститор на проекта.

 

Според информационната табела на строежа това е Топ Хаус, а справка в държавните и частните търговски регистри ни отвежда до името на голямата фирма Реалвест, собственост на предприемачите Айнур Мустафа Гошкелов и Хайри Муса Кулов. Айнур Гошкелов е съпруг на бившия зам.-министър на околната среда и водите Фатме Илияз, която беше част от кабинета на Симеон Сакскобургготски, а Хайри Кулов е неин брат.

 

От вида на сградата става ясно, че седмият етаж е разположен на поне 200 кв. метра площ. Средната цена за ново строителство в района е около 1400-1500 евро на кв. метра., което означава, че Трифонов е извадил не по-малко от половин милион лева за централата на бъдещата си партия.

 

Снимки: Lupa.bg

loading...
0
Политика

More in Политика

путин-3

Невероятен шамар за властта у нас: Българите с най-положителна нагласа към Путин и Русия от целия свят!

февруари 8, 2020
Vladislav_Goranov_2

Горанов: Аз няма да гласувам за втори мандат на президента! Правомощията му трябва да се ограничат

февруари 8, 2020
0000298281-article3

Проф. Стив Ханке срещу Менда Стоянова: Тя не разбира колко опасно е да си играят с валутния курс!

февруари 8, 2020
РАДЕВА74277_660_370.jpg.pagespeed.ce.NBjYE1q4NR

Проверката във ВВС заради Десислава Радева приключи! Ето какъв е резултатът

февруари 7, 2020
phpowaszt_800x_

„Тесла“ опроверга министър на Борисов: Разпространява фалшиви новини!

февруари 7, 2020
banov2

Скандал: Лувъра представя България на изложба като ”европейска Турция”. Банов: Да не бъдем ксенофоби!

февруари 7, 2020