Политика

Плевнелиев още реди за “Фолксваген“: Не сме разочаровани, тръгваме си усмихнати и въодушевени

Плевнелиев още реди за “Фолксваген“: Не сме разочаровани, тръгваме си усмихнати и въодушевени

 

big_1a5e

 

В никакъв случай не сме разочаровани. Нещата отидоха много надалеч, научихме много, влязохме в световните икономически новини с преговорите за завода, което също не е малко. Това заяви в сутрешния блок на БНТ бившият президент на България Росен Плевнелиев във връзка с решението на “Фолксваген“ да избере Турция за новия си завод.

 

 

,,През цялото време работихме. Българското правителство направи невъзможното, за да можем да дадем една страхотна оферта и по този начин се научихме да даваме атрактивни оферти.

 

 

Пак казвам – направихме и невъзможното, но участвахме в състезание без правила и без почти никаква прозрачност. Бих казал, че тичахме в различни писти, защото ние спазвахме правилата на ЕС, а Турция – не“, допълни Плевнелиев.

 

 

 

,,Управителният съвет на “Фолксваген“ взе прибързано решение, защото той разсъждава краткосрочно. Лобистите на Турция са ясни, те са навсякъде, но кои са лобистите на България? Това сме ние – правим го със сърце, без пари и по правилата. Така че нямаме никакви поводи да се сме разочаровани или да се притесняваме. Тръгваме си усмихнати и въодушевени.

 

Но е важно да се знае, че този въпрос беше много политически и се радвам, че в Европейския парламент разбират това. Да не говорим, че в момента в Турция има немски журналисти по затворите без съд и присъда“, коментира още бившият държавен глава.

 

 

,,България трябва да подкрепи Северна Македония за членство в ЕС и НАТО. В момента президента Радев няма системен подход, няма и негови последователни изказвания по тази тема. Единственото, което направи, бе да оплюе Договора за приятелство и добросъседство, резултатите от който са видими и те са основният фундамент за позитивната промяна, която вече е налице. Трябва твърд, но гъвкав подход, в който стратегиите да си говорят“, обясни Росен Плевнелиев.

 

 

,,Мога да кажа, че с Цветан Цветанов имахме мъжки и коректни отношения. И двамата сме ярки представители на проатлантическото движение на България. Уважавам всичко, което той е направил в тази насока и подкрепям борбата му срещу хибридните атаки, водени срещу България“, подчерта бившият президент по повод Евро-атлантическия център на Цветан Цветанов.

 

 

,,Абсолютно недопустимо е политици да се бъркат в работата на системата на правораздаване. Апелирам към всички политици да я оставят да отсъжда по съвест. Всеки опит да се действа популистки я разбива отвътре със страшна сила.

 

 

Решението на съдебната система е такова, каквото е и ние трябва да го приемем. Всичко останало би било пълен хаос“, коментира в заключение Росен Плевнелиев предсрочното освобождаване от затвора на Джок Полфрийман./ novini.bg

loading...
0
Политика

More in Политика

снемам1580809377

ОФИЦИАЛНО СНЕМАМ ДОВЕРИЕ ОТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО, СЧИТАНО ОТ ДНЕС!

февруари 4, 2020
херо0801_sk4hl

Херо Мустафа с ексклузивна новина: Първи българин със забрана да влиза в САЩ заради корупция

февруари 4, 2020
Росен Плевнелиев БНТ

Плевнелиев: Ако Радев отиде на 9 май в Москва, ще наруши националния интерес на България

февруари 3, 2020
keremidchiev_bgnes

Бивш консул в Дубай: Божков не е арестуван в ОАЕ, прокуратурата не е изпратила документи

февруари 3, 2020
дхphpucisfz_800x

Горанов уволни цялата комисия по хазарта, назначи началника на кабинета си за нейн шеф

февруари 3, 2020
октай5079f03520bb4c64a4f19a46bc3ef288

Божков не е Цветан Василев. От днес Гешев и Борисов трябва многократно да си увеличат охраната

февруари 3, 2020