ОБЩЕСТВО

Цяла България се моли за Стефан Данаилов! Мутафова и Лолова: Не си отивай, момче… Борисов: С теб съм!

Цяла България се моли за Стефан Данаилов! Мутафова и Лолова: Не си отивай, момче… Борисов: С теб съм!

 

lolova-mutafova

 

Доайените на българския театър – Стоянка Мутафова и Татяна Лолова се молят техния по-млад колега Стефан Данаилов да прескочи трапа, пише Lupa.bg. Госпожа Стихийно бедствие се интересувала от състоянието на Ламбо, след като разбрала неприятната вест, че актьорът е изпаднал в кома и е на ръба между живота и смъртта.

 

97-годишната Стоянка Мутафова продължава да играе в хитовата постановка „Госпожа Стихийно бедствие“, където си партнира с Ирен Кривошиева – майката на единствения син на Ламбо – Владимир Данаилов. Именно от Кривошиева Мутафова получавала информация как е Стефан Данаилов. Ирен пък била в непрекъснат контакт с детето си, което е в САЩ. Владко обаче редовно се чувал с доведения син на баща си – Росен Цанков, който е неотлъчно до леглото на големия актьор.

 

 

„Имаме много общи приключения. На колко турнета сме били заедно, аз пътувах винаги в неговата кола, говорехме си с часове”, спомня си Мутафова за Данаилов.

 

„Много го обичам и му желая от все сърце да е все същият чаровник, какъвто го знаем. Ама бил недовиждал. Ама не можел да ходи! Пита ли ме мен, дето съм точно 20 години по-дърта от него! Я да не преиграва! Я марш на сцената, Стефане!, заканва се на своя любим колега Госпожа Стихийно бедствие.

 

Молитви за здраве за Стефан Данаилов отправя към Господ и друга негова голяма приятелка и добра колежка Татяна Лолова, научи Lupa.bg. „Ох, миличкият, толкова много го обичам. По-малък е от мен, знам, че много тежки и трагични неща му се струпаха на главата напоследък. Той загуби съпругата си Мери преди 5 години, и аз загубих моя Славе преди 10 месеца. Знам какво му е на Стефан. Той преодоля и коварно заболяване. Искам да си стъпи пак на краката“, казва Лолова.

 

Снимка: Агнес Методиева

Партньорката на Ламбо на сцената – Аня Пенчева, заради която той се върна в театъра след 5-годишна пауза със спектакъла „Актрисата“, всеки ден звъняла на близките на Стефан Данаилов да се интересува за здравословното му състояние.

 

 

Lupa.bg научи, че всички ученици на Мастера от различни поколения непрекъснато звънели на доведения му син Росен Цанков и на племеницата му Росица Обрешкова, за да питат как е любимият им професор.

 

Аня Пенчева и Стефан Данаилов в спектъкала „Актрисата“. Снимка: Агнес Методиева
Вчера майор Деянов е изпаднал в кома и макар че е на лечение във ВМА от седмица състоянието му рязко се е влошило в сряда.

 

 

Стефан Данаилов претърпя инцидент през лятото, който завърши с операция на тазобедрената става, а от санаториума на МО в Хисаря, където се възстановяваше, актьорът по спешност бе транспортиран до ВМА-София и приет в реанимацията заради проблем с излив на белия дроб.

 

 

Днес доведеният син на актьора Росен Цанков обясни, че му е направена пункция на белия дроб заради проблеми с дишането. „Имаше затруднено дишане и се наложи апаратно дишане. Лекарите решиха да го поставят в медикаментозна кома. Иначе си беше в съзнание“, уточни Цанков.

 

Бойко Борисов също заяви съпричастност към тежката битка на Стефан Данаилов. Премиерът публикува във фейсбук снимка с актьора, под която написа „С теб съм!“.

 

От сряда лекарите във Военномедицинска академия Ламбо е в много тежко състояние и лекарите се принудиха да го поставят в изкуствена кома. Медиците не се ангажират с прогнози, но признават, че ситуацията е критична.

 

„Трудно дишаше и се наложи на апаратно дишане да го сложат. По лекарски избор го сложиха и в медикаментозна кома, иначе той си беше в съзнание. Явно, за да не се мъчи, не знам“ Това сподели по-рано днес доведеният син на Стефан Данаилов – Росен Цанков, за състоянието на актьора.

 

Лупа БГ

loading...
0
ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

kiril

Какво друго очаквате в Абсурдистан – снегорини ринат без сняг, градове до язовири са на воден режим

декември 26, 2019
1577341999_1

Нова тв пак счупи тъпомера

декември 26, 2019
spa-hotel-zeravec-velingrad_resized

Моята кошмарна коледна почивка: На СПА във Велинград, но със студена вода! За компенсация – безплатна чаша ракия

декември 26, 2019
81741817_2521365957917879_3341041332842921984_n

Започва мащабно разследване на водната криза в Перник, цялата полиция в града е мобилизирана

декември 26, 2019
big_12efb

Насилиха млада жена посреднощ в центъра на София! От МВР съобщиха, че вече има задържан

декември 26, 2019
923877

Черни облаци за пловдивчанка, дала апартамента си под наем чрез „booking.com“

декември 26, 2019