Политика

Чутовен скандал в БНТ с Волен Сидеров, жандармерия го извади от студиото на „Референдум“, той псува водещата

Чутовен скандал в БНТ с Волен Сидеров, жандармерия го извади от студиото на „Референдум“, той псува водещата

c6a96f0c993b83705d33ccbdea698ac1

 

 

Чутовен скандал спретна лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в живото студио на предаването „Референдум“ по БНТ тази вечер. След като изсипа куп обиди по представители на различни политически сили в дебата за местните избори, нарече кандидат-кмета на ВМРО Ангел Джамбазки за София „гей“ и нападна водещата Добрина Чешмеджиева, двама охранители на обществената медия се опитаха да го изгонят, но той отказа.

 

 

Наложи се да бъдат викнати представители на жандармерията, които имат пост пред сградата, за да се намесят в скандала. Те обаче по правило заради имунитета му на депутат, нямат право на физическо съприкосновение със Сидеров. 

 

 

 

 

 

Сидеров обвини журналиста, че му налага цензура, въпреки че тя уточни, че му е разрешила над 7 минути да говори „безобразия“. „Езикът ви е непристоен“, повтори Чешмеджиева няколко пъти. Напомни му и че преди години е нахлувал на „Сан Стефано“ с пистолет в опит да превземе телевизията отвътре.

 

 

Междувременно атакист номер 1 обяви и че лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов е крадец, а неговият заместник Ангелов го заплаши, че го чака съд.

 

 

Малко след екшъна Сидеров отново се върна пред камерата, за да продължи заяжданията. От телевизията предполагат, че атакистът се появил в БНТ „на градус”.

 

 

„Езикът ви е непристоен, вие говорите безобразия”, отсече Чешмеджиева.

 

 

Двама охранители стоят зад Сидеров, за да реагират навреме, ако се наложи

Скандалът изначално се разрази, след като времето на Волен Сидеров в предаването изтече. Чешмеджиева направи забележка на лидера на ямболията, а след като той опита да каже още нещо, тя директно реши да спре микрофона му.

 

 

„Вие налагате цензура”, възпротиви се Сидеров. „Какво искате, да сме ваш обслужващ персонал ли”, отвърна Добрина Чешмеджиева.

„Ние не сме на ваше подчинение, вие сте идвали с пистолет да ни превземате отвътре, това е заснето от телевизионните камери, но не се дадохме”, ядоса се водещата на предаването.

 

 

„Дошъл е от кръчмата да се забавлява”, коментира Юлиян Ангелов от ВМРО, при което напусна предаването. Малко след това Добрина Чешмеджиева прекъсна ефира за успокояване на ситуацията. Тя бе принудена да се справя и с „агитката“ на националиста в студиото, съставена от млади хора, която не спираше да подвиква по адрес на водещата. „Мили мои момичета, съветвам ви да промените поведението си“, подкани ги тя, с което пък бе аплодирана от друга група студенти и ученици, поканени в ефир да слушат политическия дебат.

 

 

След прекъсването „Референдум“ се завърна за заключителните послания за предизборната кампания на гостите, а Сидеров и поддръжниците му в студиото си бяха тръгнали.

 

 

 

Лупа бГ

loading...
0
Политика

More in Политика

Росен Плевнелиев БНТ

Плевнелиев: Ако Радев отиде на 9 май в Москва, ще наруши националния интерес на България

февруари 3, 2020
keremidchiev_bgnes

Бивш консул в Дубай: Божков не е арестуван в ОАЕ, прокуратурата не е изпратила документи

февруари 3, 2020
дхphpucisfz_800x

Горанов уволни цялата комисия по хазарта, назначи началника на кабинета си за нейн шеф

февруари 3, 2020
октай5079f03520bb4c64a4f19a46bc3ef288

Божков не е Цветан Василев. От днес Гешев и Борисов трябва многократно да си увеличат охраната

февруари 3, 2020
dim_uzunov_1

Защо в записи с президента е важно съдържанието, а с хора от кабинета – не

февруари 3, 2020
nenchev

Ненчев счупи тъпомера: Възможно е Десислава Радева да е агент на чуждо разузнаване

февруари 3, 2020