ОБЩЕСТВО

Актьори скърбят за Йосиф Шамли: Ако нещо го е убило, е безпаричието

Актьори скърбят за Йосиф Шамли: Ако нещо го е убило, е безпаричието

big_188b

 

 

 

Звездата на Народния театър, починал внезапно на 47 г., търсил как да издържа по достоен начин трите си дъщери

 

 

“Приятелю, има ли някаква работа за мене в твоето предаване, каквато и да е”, бил последният въпрос, който тв продуцентът Георги Тошев чул от своя приятел – звездата на Народния театър Йосиф Шамли, преди месец.

 

 

Въпросът бил отправен от актьор, който има изяви почти всяка вечер.

 

 

Във вторник бе обявена внезапната смърт на Йосиф Шамли – само на 47 години.

 

 

 

“Той търсеше достоен начин да храни и издържа трите си дъщерички, без да се унижава. А как става това с 600-800 лева заплата”, гневно попита Тошев. “Защото Йосиф си замина от безпаричие, от унижение, но не изневери на добрия вкус, не затъна в халтура. А има много театри с актьори на ръба на мизерията! Закрийте ги! Оставете 5, но плащайте достойно на творците”, призова още продуцентът.

 

 

“Няма живот за мен вече. Загубих детето си. Вчера моята обич и гордост си тръгна от нас. Йосе, маме, няма слънце и въздух за мен вече до края на дните ми. Йосенце, защо съдбата беше така жестока, рожбо ненагледна, златно мое талантливо момче?”, проплака във фейсбук майката на актьора журналистката Искра Банкова.

 

 

 

“Сбогом, обич моя. Сърцето ми се къса…”, сподели съпругата му Полина Костова в социалните мрежи.

 

 

“Йосиф Шамли играеше в “Опит за летене” на голямата сцена, а аз – в “Г-н Ибрахим и цветята на Корана” на камерна, разказа директорът на Народния театър “Иван Вазов” Мариус Донкин. – Срещнахме се зад кулисите на път за гримьорните си. Смеехме се, разказвахме си вицове. Затова вестта за кончината му е такъв огромен шок за мен.”

 

 

 

В последния сезон той беше част от спектаклите ,,Нощна пеперуда” ,,Наблюдателите”, ,,Калигула”, ,,Спускане от връх Морган”. Зад гърба си Йосиф Шамли има и десетки филмови роли в хитови български сериали като “Под прикритие”, “Дървото на живота”, “Откраднат живот”, “Дяволското гърло” и др.

 

 

 

“Възможни са всякакви спекулации, но той не би изоставил семейството си и трите си дъщери. Беше стабилен психически”, категоричен е Донкин, който от години играе в Народния театър на една сцена с Шамли и добре го познава. Наскоро актьорът най-после си купил нов автомобил, който все още изплащал.

 

 

“Йосиф беше най-внимателният, любезен, примерен, мъдър, умен и отзивчив човек, когото познавам – сподели негова колежка. – Остави три сирачета – има голямо момиче от първия брак и две малки дъщерички от втория. Караше една стара кола и все спорехме за място на паркинга. Чуха се слухове, че може би е посегнал на живота си. Абсолютно не го вярвам! Но ако нещо го е убило, това е безпаричието – така страшно за нашата професия! Особено когато си с три деца…” Приятели на Йосиф Шамли и Съюзът на артистите събират пари да подмогнат семейството му и да го изпратят достойно днес.

 

 

Поклонението е от 11 до 12,30 ч в Народния театър.

 

24chasa.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

пп-дб-1

Тревога в ПП! Петков и Василев подпалиха телефоните: Готови ли сме за избори

март 19, 2024
8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
марин

Тъжна вест! Отиде си вицепрезидентът Ангел Марин

март 18, 2024
преговори

Габриел: Приех мандата с чувство на отговорност. Денков: Съставът на кабинета е неприемлив

март 18, 2024
споразумние

Ето го споразумението, по което са работили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Борисов постигна целите си, има последната дума

март 18, 2024
корни

Корнелия Нинова: Претърпях операция на паращитовидната жлеза

март 17, 2024