Политика

Борисов: Апартаментгейт ни разби! Цветанов вече не ми липсва, изговори маса глупости

Борисов: Апартаментгейт ни разби! Цветанов вече не ми липсва, изговори маса глупости

апартphperj3ol_800x
Обликът на една партия не се гради от един човек или няколко човека. След двете интервюта, които даде Цветанов, не ми липсва. Защото изговори глупости, които не му правят чест. Дано новият му проект е успешен, като на Слави Трифонов. Но не очаквах Цветанов толкова бързо да излезе и да говори срещу партията и колегите си.
Аз не го гледах, защото не гледам телевизии, щадя си нервите. Цвета Караянчева го беше гледала и беше възмутена. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за bTV. То може да има и „Няма такова предаване“ – така премиерът отговори на въпроса обижда ли го името на новоучредената пария на Слави Трифонов „Няма такава държава“. „1300-годишна държава, управлявана от ханове. Човешката глупост е безкрайна. Всеки може да си кръсти партията както иска.“, добави Борисов

 

 

Аз не се меся в изборите на този момент. Преди сме се месили на много места в страната. Сега оставих Изпълнителната комисия на ГЕРБ сама да си промотира местните избори. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за bTV.

 

В евроизборите видях краха в очите на хората. „Апартаментгейт“ ни разби, тежко репутационно ни удари. Колко министри, зам.-министри отстраних. Само и само хората да са убедени и да повярват, че това е било случайно и не е стил. Победата показа, че хората повярваха и одобриха този начин на действие„, допълни той.

 

 

Борисов бе категоричен, че не трябва да се надценява нито неговата роля, нито ролята на Цветан Цветанов в ГЕРБ.

 

И ние сме били малко артисти за пред публиката. Обликът на една партия не се гради от един човек или няколко човека. След двете интервюта, които даде Цветанов, не ми липсва. Защото изговори глупости, които не му правят чест. Дано новият му проект е успешен, като на Слави Трифонов. Но не очаквах Цветанов толкова бързо да излезе и да говори срещу партията и колегите си. Аз не го гледах, защото не гледам телевизии, щадя си нервите. Цвета Караянчева го беше гледала и беше възмутена„, коментира премиерът.

 

По думите му, битката за местните избори в момента е в смесените райони и тя е между ГЕРБ и ДПС.

 

За изборите ва София

 

 

„Защото битка в София няма. Ако Фандъкова загуби местните избори, това ще се пише на софиянци. Защото тя има много опит. Тези, които са се заявили сега, може да погледнете в биографиите им какво са работили“, каза още Бойко Борисов.

 

„Манолова няма група. Представете си, ако тя спечели! Най-голямата група ще е на ГЕРБ. Как ще си построи бюджета?! А такива глупости и обиди хвърля срещу мене. И си мисли, че ще дойде после и ще иска помощ. С Манолова се чувахме много често, помагал съм ѝ много. Но когато каза, че държавата я репресирала… Ти идваш в Министерски съвет повече, отколкото в твоя кабинет. Разбирам, че трябва да изговорите глупости, но поне малко бъдете праведни”, каза Борисов.

 

Според него БСП са като кукувица, която търси къде да снесе по едно яйчице. „Можеш ли да си партия и да нямаш кандидат за София? Загуби си достойно, поздрави победителя!“, избухна той.

 

За партията на Слави Трифонов

 

На въпрос как ще коментира името на новия политически проект на Слави Трифонов – „Няма така държава“, Бойко Борисов лаконично заяви: „Човешката глупост е безкрайна“. След което допълни:

 

То може да има и „Няма такова предаване. 1300-годишна държава, управлявана от ханове. Всеки може да си кръсти партията както иска. Да, няма такава държава, в която да можеш години да си промотираш без пари партията, без да има кой да ти задава въпроси. Години наред си стоиш и си говориш само от свое име. Слави Трифонов си седи на върха на своя пиедестал и дава оценки в най-гледаната телевизия в най-гледаното време. Е, няма такава държава!“, заяви Бойко Борисов.

 

 

Премиерът каза още, че един път е разговарял по телефона с водещия и е доволен, че е учредил партията си, защото „сега нещата са честни“, защото Трифонов влиза на терена на политиката.

 

Той е умен човек, много умен. И вижда откъде идва крахът на политиците. Дори най-обичаните, най-харесваните почват да губят доверие. Защото, когато започнеш да показваш хората, с които ще управляваш, изведнъж ореолът ще изчезне или поне силно ще бъде надупчен, както и моят„, уточни Борисов.

 

За паниката в Сливен

 

Когато дойдат избори има цели щабове, които мислят каква мръсотия да се направи. За съжаление много пъти им се получава. Така беше Костинброд, Истанбулската конвенция, козичките, африканската чума. Ако си направите сметка колко пъти думата африканска чума с картинки на умрели прасета е публикувана в наши медии в сравнение с медии в страни, където също има – сигурно е стотици хиляди пъти. Това бе коментарът на премиера по повод паниката в Сливен и Карнобат, където родители изведоха децата си от училищата от страх да не бъдат взети от социалните служби.

 

Министър-председателят бе категоричен, че подобно отнемане на деца няма как да се случи.

 

„Ако е вярно какво държавата ще ги прави тези деца? Как ще влезеш при нормално семейство да му вземеш детето? За кое да ги успокоя? Няма такава стратегия…Да, ако хванат родител, който изнасилва детето си, ако го пребива като куче, ако е захвърлено навън без грижа, мръсно, гладно и стои  – тогава се взимат деца. Но то и сега го има в закона“, допълни той.

 

Борисов каза още, че вчера се е разпоредил и на ДАНС, и на МВР да разследват случаите.

 

„И ще ги хванат някакви „пастори“ партийни, които лъжат хората. Но аз се обръщам към тези родители, че това е безумно, че може да се случи. Да си отиват децата на училище, да учат“, призова премиерът.

 

За назначението на Пламен Георгиев

 

Казах на външния министър да го предупреди, че ако не си оттегли жалбата и не си събори терасата, ще го отзова. Много работа е свършил, много врагове си е създал, но не мога да търпя да ми задават още този въпрос. Да си бута терасата и да работим пак„, каза Борисов по повод назначението на бившият председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев за консул във Валенсия.

Премиерът заяви, че  Георгиев е умен човек и работи добре, а взаимоотношенията им са като на работодател и служител. „Беше на среща при мен, мисля, че английският език му е перфектен. Аз не знам испански, за да мога да кажа дали му е добър. Ще помоля моя добър приятел Христо Стоичков да го препита“, каза още Борисов.

 

По думите му, срещу Георгиев е имало заплахи и затова е имал охрана.

 

 

Източници: бТВ, dnes.dir.bg

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024