Политика

Борисов: Можеше да дадем парите за F-16 за пенсии и заплати, но закупихме на нашите пилоти най-доброто

Борисов: Можеше да дадем парите за F-16 за пенсии и заплати, но закупихме на нашите пилоти най-доброто

лобизъмImage_7694387_1302

 

 

Ние сме една от държавите, които най-добре се възползвахме от плана Юнкер и за България заработи много добре. Много инвестиции сме направили. Щом народът има вицепремиера Каракачанов, аз имам министрите Горанов и Караниколов. Това заяви премиерът Бойко Борисов на бизнес закуска с представители на Американската търговска камара, пише Канал 3.

 

 

„Закупихме за нашите пилоти най-доброто в света. Не се изкушихме да дадем по-малко пари. Можеше и да ги дадем за пенсии и заплати, но нашите пилоти заслужават най-доброто. Всички съседни държави са въоръжени с F-16. Беше подло, защото ни обвиниха в лобизъм за сделка между българското и американското правителство.

 

 

Никога по никакъв начин не е ставал разговор за нещо, което да прилича дори на лобизъм. Във всичките ни разговори са участвали и посолството, и американските власти. Беше подло, но с финансовия министър, както и с министъра на отбраната, го направихме необратимо“, каза той.

 

 

Нима е лесно да направиш колектор за газов хъб? Той се строи. След 10-тина дни ще ги покажем и са впечатляващи“, добави още Борисов.

 

„В много сфери се направиха много неща, нима не съм ги изброявал всичките? Това, което постигнахме – да признаят историята ни, от премиера Нетаняху до организации, да признават какво е направил българския народ за евреите. Не само да го признават, но и да го говорят и рекламират. Това не е лесно“, сподели премиерът.

 

 
„Аз имам редкия шанс за вицепремиер да имам историк в лицето на Каракачанов. По темата трябва ли Северна Македония да влиза в ЕС и НАТО сме на едно мнение“, добави Борисов.

 

 

 

„Няма лоши инвестиции, но са ни любими тези, които предлагат много работни места и високи заплати. Европа се отърсва от старите си доспехи и се ориентира към Запада. Ние не правим нищо без нашите съседи и другите ни партньори.

 

Снимка: 24 часа

Канал 3

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024