Политика

Борисов пак с джипката: Само в България пътуването е безплатно и това ми е най-големият грях (На живо)

Борисов пак с джипката: Само в България пътуването е безплатно и това ми е най-големият грях (На живо)

gffhfh-1280x720

 

 

Всичко се реже камък след камък като масло, обясни Борисов, който сам шофира джипа си и вози министъра на регионалното развитие и министъра на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

 

Инспекция на завършения участък от 9,3 км на магистрала „Хемус“ прави днес премиерът Бойко Борисов заедно с министъра на регионалното развитие Петя Аврамова. Първите пътуващи ще могат да преминат по новото трасе още днес.

 

Новият участък от АМ „Хемус“ Ябланица – Боаза е готов почти 6 месеца по-рано. Първата копка бе аправена на 27 март 2018

 

 

Петя Аврамова обясни, че в участъка разрешената скорост ще е 140 км/ч. Колата спря на разширение за отбивка и Борисов се зарадва на цветенцата там. На мястото е и финансовият министър Владислав Горанов. „Горанов, харесва ли ти“, обърна се премиерът към него, след което получи одобрението на министъра. На „Хемус“ е още и вицепремиерът Томислав Дончев.

 

Ако това беше в Гърция, щяха да вземат по 5 евро. Само в България пътуването е безплатно и това ми е най-големият грях, коментира Борисов.

 

На въпрос как оценява изграденото трасе, Борисов посочи, че забележки не трябва да има и посочи, че става дума за изключително съоръжение с двойни мантинели.

 

 

Това са карстови земи и водите, които се събират от магистралата, се пречистват. Направили сме подлези за всички селскостопански терени, има два надлеза и продължаваме с пълна сила, каза премиерът. За мое най-голямо съжаление нямаше проект за „Хемус“. Било е само до Правец. Сега едновременно финансираме, проектираме и това е. Сега взехме и решение за Враца-Монтана-Видин и паралелно с това Търново-Русе. Никога не е мислено да се развива инфраструктурата на България, каза още той.

 

Каракачанов затова е с мен, тъй като ние не само купуваме Ф-16, заяви още Борисов.

На въпрос за заплахата на Ердоган да пусне бежанците Борисов заяви, че отношенията ни с Турция са добросъседски. Вчера беше влязъл един човек от турската граница и те си го прибраха, каза премиерът.

 
Взели сме всички мерки, има възможност и армията да подпомага гранична полиция, допълни Каракачанов. Не трябва да се създава психоза у обществото. Ще се реагира до 24 часа. В този момент няма движение и придвижване, отсече военният министър.

 

Колкото сме по-пестеливи на думите, цар и господар на езика си, ние с Турция имаме перфектни отношения, посочи още премиерът.

 
Той благодари на инженера Калин Борисов, който е млад човек, че е спал две години на строежа на „Хемус“ и уточни, че не му е роднина.

 

 

Каракачанов покани министър-председателя да присъства на клетвата на курсантите от Военното училище във Велико Търново. Ако не съм дал пари там, няма да ходя, пошегува се премиерът. Но Каракачанов го успокои, че са дадени пари и че са подменени униформите на курсантите.

 

Премиерът поръча на регионалният министър Петя Аврамова да се свърже с вътрешния министър Младен Маринов, който да постави в началото и края на новата отсечка на „Хемус“ полицейски автомобили и те със светлини да заострят вниманието на шофьорите.

В разговора Аврамова спомена, че проектът за тунел под Петрохан не е загърбен.

 

 

 

Борисов: Само в България пътуването е безплатно и това ми е най-големият грях

 

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024